Kerstnieuws

Hoera, het is eindelijk vakantie. Lekker uitrusten van alle inspanningen van de afgelopen periode.

De laatste weken stonden uiteraard in het teken van Kerst.

In de klas zijn we druk bezig geweest om een gezellige kerstsfeer te maken.

De leerlingen hebben o.a. een ster gekleurd en voorzien van een waxinelichtje op batterijen, zodat er iedere dag flonkerende sterren te zien waren in de klas. Vooral in het donker was dat een sfeervol gezicht.

Ook hebben ze sneeuwbollen getekend, met een kerstvoorstelling erin en dennenbomen geschilderd.

Voor de kerstmarkt hebben we een Rudolf gemaakt van een bloempotje en voorzien van kerstaccessoires.

In de week voor de vakantie hadden we op dinsdag een kerstknutsel- en gymdag. 's Morgens konden de leerlingen zich uitleven tijdens de kerstapenkooi en 's middags werd er geknutseld samen met de bewoners van Menterne. Een gezellige dag!

Op woensdag hebben we in de klas kerstmuffins gebakken en doosjes gemaakt om de muffins in te doen.

Ook een erg gezellige en sfeervolle dag.

Donderdag hebben we eerst de muffins versierd en uiteraard eentje geproefd. Ze waren heerlijk!. Nadat we het een en ander hadden opgeruimd, hebben we genoten van Beethovens Kerstavontuur.

's Middags hadden we samen met groep 7 en 8 een Kersttoernooi matbal in de sporthal. Er werd fanatiek gespeeld door de teams van de Oliebollen, Kerstballen, Kerststerren, Piekjes, Zuurstokjes, Rudolfjes, Kerstbellen en Kerstkransjes. Wie er uiteindelijk heeft gewonnen doet er niet toe, het was een geslaagde middag.

's Avonds was er voor het eerst een kerstmarkt. Druk, warm, maar vooral erg gezellig. Met als hoogtepunt het winnen van de 1e prijs van de verloting door Judith. Van harte gefeliciteerd meid en veel plezier met je tablet.

Al met al kijk ik terug op een gezellige en geslaagde Kerstviering.

Fijne vakantie en tot 9 januari 2012.