Portretten

Onlangs hadden we ,onder begeleiding van juf Els van het IVAK, een lessenserie over portretten.

De eerste les gingen de leerlingen aan de slag met het maken van een portret van houtskool.

De nadruk lag op de verhoudingen van het gezicht, waar zitten je ogen, je neus, mond en oren. Hoe kun je een portret opbouwen en wat zijn de mogelijkheden van het werken met houtskool.

De tweede les gingen de leerlingen aan de slag met het maken van een portret gemaakt van klei.

De nadruk lag in deze les op het maken van een beeld, waarbij een portrtet van alle kanten vorm gegeven moest worden. De leerlingen hebben geleerd hoe je van een eenvoudig stuk klei in een mum van tijd een prachtig beeld kunt boetseren.

De derde les lag de nadruk op fotografie. het maken van echte portretten. De leerlingen hebben geleerd dat je een portret van verschillende standpunten kunt nemen. Van een hoog standpunt, laag standpunt, van opzij enz. De leerlingen hebben portretten van elkaar gemaakt, waarbij degene van wie de foto werd genomen moest aangeven hoe hij/zij gefotografeerd wilde worden.

Al met al een hele leuke, creatieve serie over het maken van verschillende portretten. De leerlingen hebben er van genoten.