.Terug

Voorleeswedstrijd en Kinderboekenweek

In de week van 7 oktober t/m 11 oktober gaan we weer aan de slag met de kinderboeken week.

Het thema dit jaar is "Klaar voor de start!”, sport en spel in boeken.

Voorafgaand aan deze week kunnen leerlingen vanaf groep 4 meedoen aan De Waarborg voorleeswedstrijd 2013. In de klas is dit besproken en de leerlingen die zich hebben opgegeven hebben hierover al informatie meegekregen.

Van iedere groep wordt er een voorleeskampioen gekozen. Deze kampioenen mogen in de kinderboeken week 's ochtends hun verhaal voorlezen aan alle leerlingen van de school.

Maandag 7 oktober zal de kinderboeken week op spectaculaire wijze voor de leerlingen worden geopend.

Aan het eind van de week, op vrijdag 11 oktober, wordt dan de schoolkampioen gekozen door een onafhankelijke jury. Deze leerling mag zich een jaar lang Waarborg voorleeskampioen noemen. Tevens mag hij of zij meedoen aan de regionale wedstrijd en eventueel de provinciale en nationale wedstrijd.

In de groepen wordt er verder gewerkt aan het bedenken en maken van een gezelschapsspel, wat te maken heeft met boeken, lezen en taal. Vrijdag 11 oktober zal iedere groep zijn spel presenteren in de klas, waarna er uiteraard mee gespeeld gaat worden.

De winnaars zijn :

VERA en TIJMEN