Terug


Afgelopen week...

Hieronder een kort verslag van de afgelopen week van de dingen die 'de verslaggever van de week' belangrijk vond om te vertellen.

 

 

woensdag 28 juni

 

Vandaag zijn de volgende 4 kinderen aan de beurt die ons een proef laten zien. Helaas zijn er 3 kinderen die het werk niet voor elkaar hebben. Hun proef verschuiven we naar 5 en 12 juli. 

Maar....gelukkig is Wesley er nog!

Een simpele maar o zo leuke proef met een ballon. Er ligt een opgeblazen ballon op tafel. Wanneer Wesley hier een vuurtje onder houdt knapt het gelijk. Wat gebeurt er met de ballon waar water inzit? helemaal niets!! Wesley blijft proberen maar hij gaat niet stuk. Het water houdt de ballon koud waardoor het niet zal knappen. 

Bedankt Wesley voor deze leuke proef! (En Matthijs voor het assisteren).

  

 

woensdag 21 juni

Vandaag zijn de eerste vijf kinderen aan de beurt om een proef aan de klas te presenteren. We nemen hier de tijd voor. Eerst is Loïs aan de beurt. Ze laat zien dat de kleuren van skittles samenkomen in het water. Het mooie kleurenpatroon komt goed tot z'n recht.

Vervolgens is Dennis aan de beurt. Met zonnebloemolie, water en lavatebletten wil hij een lavalamp maken. Helaas lukt het bij het gele tablet niet. Het blauwe tablet laat iets meer activiteit zijn. Duidelijk is dat de verhoudingen van water en zonnebloemolie goed moeten zijn om de proef te laten slagen. 

Matthijs laat een proef zien (eigenlijk voelen) door 3 glazen water neer te zetten. Een glas met warm water, een glas met koud water en een glas met lauw water. Wanneer je een minuut met 2 vingers in het warme water zit en met 2 andere vingers in het koude water, en vervolgens beide vingers in het lauwe water doet, zul je vernemen dat de koude vingers het warm hebben en de warme vingers koud. Wesley ervaart dat dit ook echt waar is. 

Laura maakt met een touw een hamer vast aan een liniaal. Vervolgens moet de zwaartekracht zijn werk doen. Laura krijgt het voor elkaar om de hamer te laten hangen onder aan de tafel met de liniaal erboven. 

Kirsten sluit de eerste proevenronde af met een proef met afwasmiddel, bakpoeder en azijn. Wanneer deze stoffen bij elkaar komen reageren ze sterk op elkaar en zo ontstaat er een overstroming...

 

Voor meer foto's..... klik op de volgende link: https://myalbum.com/album/1BozgLbXhehS 

 

Bedankt allemaal voor jullie voorbereiding! Woensdag 28 juni ervaren we nieuwe proeven met elkaar. 

 

vrijdag 2 juni

Hallo, allemaal deze week heb we verkeersexamen gedaan.

Ik had het idee dat het niet zo heel moeilijk was. Maar ik weet nog niet of ik geslaagd ben (ik hoop dat ik geslaagd ben) En we hebben deze week schoolfeest gehad dat was super leuk we hadden de hele school voor ons alleen. we hebben eerst pannenkoeken gegeten. Daarna hebben we jongens tegen de meisjes gedaan het is gelijkspel geworden. En toen hebben we door de hele school verstoppertje gedaan en daarna nog een stunt gedaan we hebben alle lokalen versierd en Loïs heeft met vaste stift op het bord geschreven dit was onze week dit was mijn verhaal

Gr. Wesley.

 

 

17 mei 2017

In groep 8 ronden we bijna het aardrijkskunde hoofdstuk af waarin het gaat over aardbevingen en hoe ze ontstaan. Wat hebben we veel geleerd de afgelopen weken! Hoe de aarde is opgebouwd, wat zeeplaten en landplaten zijn, waar het vaakst aardbevingen voorkomen en wat het verschil is tussen het ontstaan van de Himalaya en de Andes.(Dit is nog maar een kleine greep.) Volgende week sluiten we dit hoofdstuk af met een toets en een topotoets.

Juf Mandy had de kinderen beloofd vandaag proefjes te gaan doen. Wat is nu mooier dan aan te sluiten bij de aardbevingen. Want waar aardbevingen zijn kunnen ook vulkanen ontstaan. Zo deden we met elkaar de proef 'de vulkaan onder water' en 'de vulkaan in de zandbak'. Daarnaast deden we in de klas enkele proeven met bruistabletten, azijn en zout en water.

 

Voor een indruk van deze middag klikt u op de volgende link: https://myalbum.com/album/TljalNuSyk3n

 

 

   

 

3 mei 20 17

Vandaag hebben we met elkaar het natuur hoofdstuk ´groei en ontwikkeling´ afgesloten. We hebben hier vele weken aan en over gewerkt. De afgelopen drie weken stond het stil i.v.m. de paasviering, de CITO toets en de vakantie. Daarom hebben we vandaag besloten om het hoofdstuk af te ronden en te beginnen aan het laatste hoofdstuk. 

Maar wat hebben de kinderen geleerd van de afgelopen weken?

Wat erg interessant was, waren de informatie boeken over voortplanting, veranderingen in de puberteit, jongens en meisjes.... Deze zijn veel gelezen en doorgebladerd. Tot aan vandaag lagen ze in de klas om gelezen te worden. 

De kinderen weten welke veranderingen jongens en meisjes ondergaan tijdens de puberteit. Ze weten ook verschillende relaties te noemen, de voortplantingsorganen zijn besproken en ook de gevaren van drugs en roken kwamen aan de orde. De kinderen hebben zich in groepjes enige tijd verdiept in de gevaren van drugs en roken. Zie hieronder resultaten op een poster. 

 

 

 

 

Het volgende hoofdstuk heeft als titel 'Stoffen en materie'. Het is een natuurkundig en scheikundig hoofdstuk. Het gaat over stoffen en hun eigenschappen. De kinderen leren dat een stof verschillende vormen kan hebben. Dat hangt af van de temperatuur. Ook leren ze dat je stoffen kunt mengen. Hierbij lossen ze soms helemaal op. 

In de planning ligt een circuit met verrassende proeven op 17 mei. 

 

Tijdens de aardrijkskundeles hebben we een erg interessant hoofdstuk, namelijk over aardbevingen en hoe ze ontstaan. Dit is een heel technisch verhaal. Het heeft te maken met platen die over elkaar schuiven, tegen elkaar botsen of juist van elkaar af gaan. Er ontstaat een berg, een vulkaan of een aardbeving. We hebben pakkende filmpjes bekeken.

Vandaag hebben de kinderen een samenvatting van het hoofdstuk meegekregen met de topo. Op 24 mei zullen beide onderdelen, zowel aardrijkskunde als topo, getoetst worden. 

 

 

vrijdag 7 april

Hallo allemaal.

We hebben veel gedaan deze week. Met rekenen hebben we veel geleerd zoals, kwadraat en astronomische eenheden, dat vond ik wel leuk maar ook lastig. Maar het moeilijkste was spelling, met ei en ij, want dat zijn weetwoorden. Met gym hebben KanJam gedaan, dat was super leuk. Maar het leukste van de week was ….. SCHOOLVOETBAL!!!! (We hadden een heel leuk team) De kans is klein dat we doorgaan. We hadden 1 gewonnen met 4-2 en 2 verloren. Maar we krijgen misschien weer pannenkoeken van mijn moeder. Maar hopen dat de meiden wel door gaan. We hebben vandaag nog een verkeersexamen en een Engels toets. Straks nog met gym voetbal en dan weekend.

Matthijs.

 

vrijdag 31 maart

Hallo allemaal. We hebben deze week veel geleerd bijvoorbeeld : scheidbare werkwoorden en geen scheid bare werk woorden . ( ik vond het best wel makkelijk)

We hebben ook nog gym gehad van meester Denny we deden een soort trefbal in de term van de indiannen . en woensdag hadden we juf Ina in plaats van juf Mendy. Dat vond ik wel leuk want het was lang geleden dat we juf Ina voor de klas hadden. We hebben het ook gehad over de reken volgorde. En vrijdag hebben we de reken toets af gemaakt en we hebben gegymt

GR Milan.

 

vrijdag 17 maart

Hallo, allemaal deze week hebben we veel gedaan. Dinsdag hebben we les gehad van meester Danny, we hebben trapeze, pionnen voetbal en water en vuur gedaan. Ik vond de trapeze het leukst. Woensdag hadden we een invalmeester. Hij heet meester Fred en komt uit Veendam .Ik vond hem eerlijk gezegd niet zo leuk. Donderdag hebben we twee spreekbeurten gehad van Laura en Thomas. Ik vond het ze wel leuk. Die van Thomas ging over de Waddeneilanden. En die van Laura ging over een Vizsla. We hadden donderdag ook Engels, het ging over een huis van binnen. Ik vond het een leuke les. Vandaag hebben we een taal toets gehad. Ik vond hem best wel lastig. We hebben zo nog gym en we gaan voetballen. Dit was mijn verhaal groetjes Kirsten.

 

Vrijdag 10 maart

Hallo, we hebben deze week veel gedaan. we hebben het deze week over de tweede kamer verkiezingen gehad. we moesten in groepjes samen werken wij hadden het over de forum van democratie. En met spelling hebben we het over verwijswoorden gehad. bijv. het meisje dat haar moeder kwijt was. En met rekenen hebben we het over romeinse cijfers gehad. En met meester Danny hebben we tien tellen in de rimboe. gedaan en  met naschoolse activiteiten hebben we het James bond spel gedaan. en omdat meester  Batman en spiderman zo leuk vindt. zijn Matthijs en ik als Batman en spiderman vrijdag naar school gekomen. (en dat vond ik fantastisch!!)

Dit was mijn verhaal gr Wesley

 

Vrijdag 3 maart - Hallo allemaal,

deze week hebben we best veel gedaan. We hebben het met rekenen over graden Celsius gehad en hoe je dat moet uitrekenen, zoals deze som: GT= 3+-5=-2:2=-1 Graden Celsius. We hebben ook Engels gehad over hoe je de weg moet vragen en hoe je de weg wijst als iemand het aan jou vraagt. Met spelling hebben we het gehad over hoe je de persoonsvorm schrijft in de tegenwoordige tijd en hoe je het voltooid deelwoord moet schrijven. We hebben ook een spreukbeurt van Mickey gehad over pleegzorg (ik vond het best wel goed gaan). Voor de rest vond ik het wel een leuke week.

Mickey

 

FILM TIP

Afgelopen week hadden we het over het boek 'Achtste groepers huilen niet'. Een mooi boek, geschreven door Jacques Vriens, welke verfilmd is. Het boek is al door vele leerlingen gelezen en wordt ook op dit moment gelezen in groep 8 door leerlingen, maar ook door juf Mandy.

De film wordt aankomende zaterdag 18 februari uitgezonden op ZAPP in de ZAPP BIOS om 15.30 uur. (nederland 3)

 

Woensdag 15 februari 2017

 

Samen lezen met groep 3

 


Een week geleden kreeg groep 8 de opdracht om voor het vak stellen een verhaaltje te schrijven voor een leerling in groep 3. Hierbij moesten ze rekening houden met de letters en spellingregels die groep 3 gehad heeft. Dit viel niet altijd mee...

Toch is het gelukt, het ene verhaaltje iets moeilijker dan het andere.

De leerlingen van groep 8 hebben er goed over nagedacht!

Afgelopen dinsdag heeft Juf Mandy alle verhaaltjes uitgetypt en Juf Saskia heeft ze vervolgens uitgeprint. Woensdag heeft groep 3 de verhalen geoefend waarna ze het om 12.30 uur aan groep 8 mochten voorlezen. 

Dit was wel heel speciaal; een jonger iemand die jouw verhaaltje voorleest.... mooie momenten!

Voor meer foto's: klik op onderstaande link. 

 

https://myalbum.com/album/HYn4V31vYti7 

 

 

Woensdag 15 februari 2017

 

Natuur 

 

Groep 8 is afgelopen woensdag begonnen aan het nieuwe natuur hoofdstuk: 'groei en ontwikkeling'. Het thema viel gelijk in de smaak. Hier willen de kinderen wel meer van weten! We hebben gepraat wat vriendschap voor ons is. Wat vinden we belangrijk? Daarna hebben we diverse boeken bekeken. Deze staan de komende periode op de themakast om gelezen en bekeken te worden. Er staan hele interessante onderwerpen in en de kinderen raakten niet uitgelezen!

We hebben een begin gemaakt in het werkboek. Het thema is nog wat onwennig, er valt een hoop te giebelen, maar ik ben ervan overtuigd dat de kinderen erg gemotiveerd zijn om meer te weten te komen over dit onderwerp.

 

 

We hebben tweetallen gemaakt en alle tweetallen hebben een keuze gemaakt uit een viertal taken.

Deze taken horen bij het hoofdstuk. Zo konden de kinderen kiezen uit het maken van een vriendschapsrap. Ook het maken van een poster over de gevaren van drugs of de gevaren van roken behoorden tot de opties en tot slot het afnemen van interviews bij ouderen hoe het leven vroeger was met betrekking tot verliefd zijn, samenwonen e.a.

Het mooie is dat alle opdrachten uitgevoerd worden. De kinderen hebben een stappenplan gekregen welke ze moeten volgen bij het maken van deze taak. We zullen hier ook elke week aandacht aan besteden en tijd voor maken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kinderen hun bevindingen presenteren. Een datum volgt nog. Veel succes! 

 

 

 

 

Vrijdag 10 februari 

Deze week hebben we cito ’s in gehaald .

We hebben met tekenen fantoom beelden getekend .Fantoom beelden zijn: beelden die van form veranderen . Met spelling hebben we ook nog wat geleerd wat infinitief is dat is: het hele werkwoord in de zin, we hebben nog wat geleerd het tegenwoordig deelwoord dat is :hoe iets gebeurt. Dinsdag hadden we nog een voorstelling van de Molenberg, dat ging over een onbekend land ,ik vond de voorstelling erg leuk .We hebben donderdag ook nog een spreekbeurt van Kirsten gehad het ging over uilen . De rest van de week was heel saai want moesten we cito in halen en DMT toets dat is zo snel mogelijk woordjes lezen.

Groetjes,Iris

 

Woensdag 8 februari

We sluiten vandaag hoofdstuk 2 af van onze natuur en techniekmethode 'Wijzer! Natuur en Techniek'.

Dit hoofdstuk hebben we het gehad over hoe je met spiegels en lenzen lichtstralen van richting kunt veranderen, over straling en hoe straling wordt gebruikt om informatie te versturen en dat chips worden gebruikt om apparaten te programmeren. Het was een heel technisch hoofdstuk. 

We sluiten het hoofdstuk met een oogtest. Hierbij waren de hoofdvragen:

- Hoe past je pupil zich aan?

- Kun je tegelijk ver en dichtbij zien?

- en de ultieme test.....wie ziet scherper in de verte?

We hebben vandaag ook geleerd hoe we op de computer kunnen oefenen in onze natuur en techniek methode. 

 

   

 

Het volgende hoofdstuk is het thema; 'Groei en ontwikkeling'. We praten over liefde en relaties, groepsdruk en cultuur. 

We kijken hoe de ontwikkeling van lichaam en geest in de puberteit verloopt. We hebben het over erfelijkheid en genen en over de gevaren van roken, alcohol en drugs. 

 

 

Vrijdag 13 januari 2017

De week hebben we heel veel geleerd en herhaald.

We hebben het bijvoorbeeld met spelling gehad over: zeeegel, we hebben geleerd dat we het niet zo moesten schrijven maar zo: zee-egel, veder hebben we het ook nog gehad over functiewoorden zoals: voornaam woorden, voeg woorden etc.

En ik vond geschiedenis best interessant, dat het ging over de 80 jarige oorlog, we wouden ook nog naar gym nu, alleen dat is uitgelopen doordat er voor Rosalie’s spreekbeurt nog een paard moest komen, ik vond het een leuke en een koude spreekbeurt haha.

Fijn weekend! Groetjes, Dennis

 

Vrijdag 23 december

Deze week begonnen we met rekenen. (ik dacht geen werk). Een leuke les over kleine getallen. Dinsdag was gym een les over slagbal. Woensdag juf Mandy. Veel werk. Donderdag was kerst ontbijt. Super leuk. Lekker eten. En vrijdag afscheidt van Juf Suze. Ze werd opgehaald bij haar huis met de bus met groep 7 er in Eerst ging groep 7 naar voetbal. En toen Kwam ze terug met de bus.

Met afscheid gingen we allemaal dingen op het podium doen. Wij deden een verhaal met een cadeau. Fijne kerst dagen en gelukkige nieuw jaar.

Groeten Matthijs.

 

Vrijdag 16 december

Hallo. We hebben deze week veel geleerd. Op maandag hebben we met breuken vermenigvuldigd. Ik vond het best makkelijk. En dinsdag hadden we gym , Rosalie mocht wat bedenken omdat er niks klaar stond en zei de topper was. Rosalie had besloten dat we trefbal met pionnen gingen doen. Woensdag hadden we een toetsen bij juf (topo en aardrijkskunde). Er zaten best lastige vragen bij vond ik. Op donderdag hadden we (s)cool on weels. Dat ging over gehandicapten en sport. Dat was ook super leuk want we gingen naar de sporthal en gingen daar ook in rolstoelen oefeningen doen. En vandaag was best saai voor een groot gedeelte alleen maar werken. En we mogen straks ook naar huis en dan is het WEEKEND!!!!!!! Groetjes Vera

 

Vrijdag 9 december 2016

Hallo allemaal maandag was het meteen een leuke begin van de week want sinterklaas kwam op school. We hadden surprises voor elkaar gemaakt en aan elkaar gegeven althans de surprises werden uit gekozen door een ander(dat was wel leuk maar duurde wel lang) . De volgen de dag was het weer een gewone dag we hebben geleerd wat een: inpressie ,tafereel,beknopt betekent.

En we hadden gym we deden hoog springen het hoogt gesprongen van de klas was 125cm!gesprongen door twan (ik sprong 110 cm) .

En en woensdag was de leukste dag dat vond ik dan waar doen was juff mandy er en gingen we naar siddeburen om een mee loop dag te volgen op die school (eems delta colege) .ik vond het een leuke school maar wel klein. En de volgende dag hadden we gym van meester denny we deden expeditie robin zon. En vrijdag was ook een gewone dag .

gr Milan.

 

vrijdag 2 december 2016

Hallo, het was weer een drukke week. We begonnen net zoals bijna altijd in de kring. En we hebben ook nog verder gewerkt aan onze feestdoos (ik zit in het groepje van Kerst). En we hebben ook nog aan de stopmotion gewerkt als groepje ging je naar voren en samen vertellen hoe het feest ging en daarna gingen ze de stopmotion laten zien andere groepen gingen dansen en zingen rappen en noem maar op ik vond het leuk maar dat deden we wel op een specaile dag namelijk de eerste Kronkeldag!! We hadden ook nog een toetsen van rekenen, nieuwsbegrip en taal. Dat vond ik wel makkelijk. We hebben ook groepen van nieuwsbegrip net zoals bij rekenen een A groep, B groep en een C groep. De A groep doe je het meeste zelf. De B groep de je zelf of met hulp. En de C groep de je het meeste samen( ik zelf zit in de A groep). We gaan straks nog jongens tegen de meisje doen en naar gym. Groetjes Nadine!

 

Vrijdag 25 november

Hallo, deze week hebben we een drukke week gehad. Dinsdag zijn we verder gegaan met onze stop-motion, mijn groepje had Sint Maarten, ik ging op internet rond kijken (ik was de enige jongen maar het was leuk).Woensdag was een gekke dag, we hadden een inval meester, juf was er wel maar die was bij groep zeven,eindelijk we gingen foto’s maken het was wel interessant. Donderdag zijn we verder gegaan met onze mind map ,onze groep heeft het over islamitische feesten ik ga niet meer verklappen hoor ,werken hadden weinig het was meer herhaling. Vrijdag mindmap afmaken en nog jongens tegen de meisjes lukas

 

Vrijdag 18 november

Deze week zijn we aan een nieuw project begonnen van het ivak ik vier dus ik ben. We zijn begonnen aan een stop motion en we hebben een mind map gemaakt over een feest.(dat vond ik heel leuk). We hadden dinsdag een Engels toets (die vond ik niet zo moeilijk) en we hadden gegymd. woensdag hadden we juf Mandy. donderdag hadden we meesters verjaardag en hadden we gegipst je mocht je hand, voet of je gezicht gipsen. en we hadden jongens tegen de meisjes gedaan het staat nu bijna gelijk maar we gaan morgen verder.(ik vond meesters verjaardag heel leuk)

Roos

 

Woensdag 16 november - Stop motion

                     in overleg

Vandaag, 16 november, beginnen we onder leiding van Ellis Hendriksen (IVAK) aan onze 'stop motion'. De klas is in 3 groepen verdeeld en iedere groep kiest een feest. Vervolgens zoeken we de achtergronden op van het betreffende feest. Hoe is het ontstaan? Wat wordt er gevierd? Het verhaal geven we in stukjes weer op het story board. We maken schimmen van zwart papier die het verhaal zullen weergeven. Door de schimmen in kleine stappen te verplaatsen en iedere stap op de foto te zetten ontstaat een stop motion. Want wanneer we alle foto's achter elkaar zetten, ontstaat er een klein filmpje. Volgende week worden de foto's gemaakt! De samenwerking is fantastisch en de kinderen zijn erg betrokken.     

                   zoeken op het internet

   

                                                                           het storyboard vormgeven


Vrijdag 11 november

Hallo allemaal, Deze week hebben we het over de spreektaal en schrijftaal gehad zoals: echter, echter is schrijftaal, en maar, is spreektaal, echter is het zelfde als maar. Met Engels hebben we het gehad over food, of te wel eten,(ik vond het een leuke les) Met spelling hebben we het gehad over: samenstelling met een tussen (s) zoals: dorpsstraat. Met gym hebben we een hele leuke gedaan, namelijk free running ( ik vond het een leuke les ) we hebben ook kiva gedaan, we hadden het over een fijne groep ( ik vond het wel leuk ) Dat was mijn weekoverzicht, groetjes Rosalie

 

Vrijdag 4 november

Deze week hebben we met rekenen gehad over Russische vermenigvuldigen (verdubbelen en halveren ). Meester had volgens mij toen de som 32x134 die som moesten we Russische vermenigvuldigen. Ik vond het best leuk. We hebben ook deze week aan onze lampion geknutseld. Ik maakte de fles. Ik kreeg bij de eerste les een halve fles. Ik moest stukjes vlieger papier knippen en dan op de fles plakken. Dat was een lange les. Bij de tweede les heb ik mijn lampion afgewerkt zoals. Oogjes eraan maken, krulletjes en het ijzerdraadje. Ook hebben we spelling gehad. 1 van de spelling lessen waren woorden zoals pannenkoek woordenboek maar soms had je ook uitzonderingen dan schreef je die N niet zoals apetrots. 1 van die uitzonderingen was geen zelfstandig naamwoord en zo had je nog wel veel meer regels. Ik vond het een leuke week zometeen nog gymen, en dan weekend  

Gemaakt door Wouter                                                                                                          

 

Vrijdag 28 oktober

Deze week hebben we veel geleerd en we begonnen met de tweede hoofdstuk van: rekenen, taal, spelling en Engels. Bij rekenen hebben we geleerd wat de som(plus), het verschil (min), de product (keer), en de quotiënt (delen) is. En dat Doodstil wordt uitgespreekt als Doods - til Bij taal hebben we geleerd dat er woorden zijn waar je de n niet hoort in sommige woorden, bijvoorbeeld: pannenkoek of woordenboek. Bij spelling hebben we geleerd wat een zinsbegrensing is. Een zinsbegrensing is een punt, een uitroepteken of een vraagteken. In Engels was de thema: In the shop (in de winkel). Daar ging het over eten in de winkel, slager, enz. We waren ook gestart met de damtoernooi. Ik doe het niet zo goed met dammen deze week. Gemaakt door Thomas.

 

Woensdag 26 oktober spelen we met elkaar een rekenspel om het automatiseren te onderhouden. We dobbelen om beurten met 2 dobbelstenen. De ogen vermenigvuldigen we met elkaar en tekenen dit op een ruitpapier. 6 en 5 wordt een oppervlakte van 6 bij 5 cm. Om erachter te komen wie van de 2 gewonnen heeft, tellen we alle oppervlaktes bij elkaar op. Het hoogste aantal van vandaag is 222 punten! 

 

   

 

   

 

vrijdag 14 oktober

Hallo Matthijs hier. We hebben best veel gedaan voor de laatste week voor de herfstvakantie. Rekenen, Engels en stellen. Rekenen was best lastig zichtlijnen en met blokken minimum en maximum, daar had ik best veel fouten in. We hadden ook gym, apenkooi dat was super leuk. What’s  your  name, Engels dat was leuk over het weer. En natuurlijk de kinderboeken week was in volle gang, lezen, lezen en nogmaals lezen. Ik heb een super leuk boek: fantasia 10, van Geronimo Stilton. We hebben ook verhalen geschreven over opa of oma, mocht waar gebeurt zijn of fantasie.

Ik had fantasie. Je kon ook een prijs winnen, een gouden penseel of een zilveren grifflel. Van onze klas won Thomas de zilveren griffel en Milan de gouden  penseel. Dat was vandaag. We hadden donderdag geen gym toen hadden  we een voorstelling van Ivak. Dat vond ik een beetje saai. We hebben ook 2 jarigen. Met natuurlijk een traktatie. Lekker. Fijne vakantie groeten Matthijs.

 

vrijdag 7 oktober

Maandag hebben we 4 toetsen gedaan: rekenen, geschiedenis, begrijpen lezen en taal. Maar taal moesten we afmaken. ‘Ik vond de reken toets best wel moeilijk’. We hebben ook heel veel gelezen. Woensdag begon de Kinderboekenweek. Het thema is voor altijd jong het gaat over opa’s en oma’s. Er hoor zoals altijd ook een liedje bij dat liedje heet voor altijd jong. We hebben een spinnenweb gemaakt van een kastanje met stokjes er in. ‘Ik vond het wel leuk’. Donderdag hebben we een gym les van meester Danny gekregen. We hebben gebadmintond. ‘Ik vond het wel leuk ‘.we hebben ook de eerste les Engels gehad. Het was best wel moeilijk. Want ik kan niet echt goed Engels. We hebben de hele week ook veel gelezen. Je mocht kussens en zitzakken mee nemen. Je mocht toen over al zitten waar je wou zitten. Groetjes van Kirsten.

 

vrijdag 30 september

We begonnen (zoals gewoonlijk) de week in de kring. Vera vertelde dat ze dat weekend overgevlogen was met scouting. Iris en ik (Laura) waren mee geweest om haar aan te moedigen. Het was uiteindelijk niet echt nodig…. Ze moest eigenlijk over een touw, maar Vera ging al meteen door de gracht naar de overkant. Aan het eind moest ik met Vera in de auto. Dat stonk! Met Kiva hadden we het over hoe we met elkaar om gaan in de klas. We hebben nu een soort regel: We zijn aardig tegen elkaar en behandelen andere  met respect. Ook moesten we een klassenjel bedenken. Ik weet die van mij nog een beetje: We maken grapjes op zijn tijd, van onze klas heb je geen spijt, …….elkaar, zo wordt het een leuk jaar. Met gym hebben we toestellen gedaan. Er zaten dingen zoals hoogspringen en aan een touw slingeren bij. Ik zelf vond het een hele leuke gymles. We hebben veel geleerd bijv. de schaal, rotondes, staaf- en lijngrafieken, interpoleren, extrapoleren en nog veel meer. De schaal was best makkelijk vond ik zelf. Net (vrijdag om ongeveer kwart voor 11) nog even een taaltoetsje gedaan. Makkelijk! We gaan zo nog naar gym. We gaan handbal doen, maar of ik een potje ga winnen? Dat weet ik niet! Groetjes Laura uit groep 8

 

vrijdag 23 september

We hebben een leuke week gehad. We hebben ook veel geleerd. We hebben geleerd dat grote bocht voor kleine bocht gaat, woorden met de y zoals: baby, royaal en symbool. We gingen ook cijferen. We hebben het over de menselijke  relaties gehad via een piramide. Bovenaan stond bff daar onder vrienden en familie daar onder kennissen en als laatste alle mensen. We werden op gesplitst in groepjes van 2. Ieder groepje kreeg een blaadje met tekst erop. Je moest het blaadje op de plek leggen waar jij dacht dat hij hoort te liggen. Op de blaadjes stonden teksten zoals: een groot geheim vertellen en als iemand lacht terug lachen. En het ging ook over respect en dat ieder mens evenveel waard is. We waren ook nog bezig met geschiedenis. Dat ging over de volksverhuizing. En toen gingen we rekenen. Meester begon over Napoleon te praten dat hij allemaal dingen had uitgevonden. En uiteindelijk kwam het erop neer dat Napoleon de l,dl,cl,ml enz. Had uitgevonden. En als laatste hadden we begrijpend lezen gedaan. Dat ging over de paralympische spelen. We mochten zelf kiezen bij de laatste vraag welke sport we wouden doen. We konden kiezen uit: blindenvoetbal, rolstoelbasketbal, handbiken enzovoort. We krijgen vandaag ook nog huiswerk. Dat gaat over cijferen. En we hadden de spreekbeurten ook al besproken.  En toen was de week ook al weer om.

Verslaggever: Loïs Groep 8

 

Vrijdag 16 september

De week begon al gelijk goed.in de middag(op maandag) kwam iemand langs van Groninger landschap. Die legde ons uit wat het Dollard festival was, En wat je daar kan doen. Milan zijn broertje was geboren, daarom trakteerde hij op ijsjes, die heel lekker waren. En Op dinsdag een hele leuke gym les, genaamd handbal. Woensdag was het best wel saai, behalve de middag ,want toen mochten we buiten spelen. Donderdag hetzelfde verhaal alleen dan met vliegers maken i.p.v. buiten spelen. en vandaag(wanneer ik dit schrijf)is het vrijdag, we hebben onze vlieger vanochtend afgemaakt. En voor de rest alleen gewerkt.

de week was heel leuk en we hebben ook heel veel geleerd. fijn weekend iedereen!

Twan

 

Vrijdag 9 september

De tweede week zit er alweer op. Het was even wennen en zoeken naar het juiste ritme maar dat gaat steeds beter. De sfeer zit er goed in. Er is plezier, lol, er is ruimte voor elkaar en rust om goed te werken. Een leuke groep bij elkaar. Deze week kwam Deniz er ook nieuw bij. Hij werd al snel en gemakkelijk opgenomen in de groep en dat zegt heel veel over de kracht van deze groep. Erg mooi om te zien hoe dat dan heel natuurlijk verloopt. Dat maakt me al best een beetje trots op 'mijn groep'.

Hoewel we het programma rustig opbouwen doen we en leren we al veel. Ik probeer elke week het geleerde op het bord te schrijven en dat is in 1 week al een beste lijst. We hebben het o.a. gehad over de middellijn en omtrek van een cirkel en pi (3,14). Erg interessant maar best moeilijk. Over bepaling van tijd en plaats in een zin, contaminatie, grotschilderingen, het kofschip en niet te vergeten het spuugbeestje. 

Ik vroeg aan het einde van de week wat ze nu het leukste en het minst leukste vonden. De rekenles over pi werden door een aantal als minst leuk genoemd en de gymles van meester Danny door bijna iedereen als leukste van de week. Dat was ook een hele leuke les. Ze deden toen 'Kanjam' (kijk maar op https://www.youtube.com/watch?v=6F1FzIMwvdQ).

We zijn goed op weg, maar eerst genieten van het weekend en dan op naar een nieuwe week.

Groeten meester Roeland