Ameland 2016

Foto's van het schoolkamp

'Wat droom ik van Ameland,

morgen rond deze tijd op het strand.

Schoenen en sokken uit

en met de voeten in het zand.

Ooo wat droom ik van Ameland'

We gaan er weer naar toe, Ameland en wat hebben we er zin in, eigenlijk al vanaf het begin van het schooljaar. Toen vroeg ik aan iedereen waar kijk je naar uit, waar heb je zin in? Veel kinderen schreven het schoolkamp naar Ameland op. Tuurlijk, heel begrijpelijk. Het kamp is een vol en rijk begrip op school en in de klas. Mooi om ergens naar uit te kijken, de krent in de pap.

Nu gaan we dan over een paar week echt naar Ameland. In de klas heb ik het er steeds vaker over en zeker sinds vorige week. Toen zijn we begonnen met een project over Ameland. Ik had een kale plattegrond gemaakt van Ameland en de kinderen kregen de opdracht om die plattegrond inhoud te geven en dat is ook heel goed gelukt, er kan haast niets meer bij. Hij ziet er fantastisch uit. Op de plattegrond staan veel dingen die we ook daadwerkelijk gaan doen. Zoals korren, de vuurtoren beklimmen, veel fietsen over de fietspaden in de duinen..

Vandaag kregen ze de zogenaamde Kampbrief mee naar huis. Deze is uitgebreid in de klas besproken waardoor het schoolkampvirus alleen nog maar meer toe nam. Prima niets mis mee.

--------------------------------------------------------------------------------------

Inhoud Kampbrief

Ameland 2016 groep 7/8

Hallo schoolreisgangers, we mogen weer! De parel van de Waddenzee ligt op ons te wachten. Over ongeveer twee week gaan we naar Ameland.

Voor groep 7 is dit hun eerste schoolkamp. Afgelopen jaar hebben zij alle stoere en soms ongeloofwaardige verhalen van groep 8 tot in den treure moeten aanhoren. Maar nu zullen zij dit ook daadwerkelijk aan den lijve meemaken en de waarheid achter die verhalen zelf beoordelen. Want veel van wat groep 8 heeft verteld is aan de sterke kant of verzonnen of kan je in ieder geval met een flinke korrel zout nemen.

Afgelopen weken zijn we al veel te weten gekomen over Ameland. We hebben een fantastische plattegrond gemaakt in de klas met daarop allerlei verhalen, tekeningen, plaatjes en andere knutsels. We zijn te weten gekomen van de ‘ramp van Ameland’, ‘De heks van het Oerd’, ‘Het verdronken dorp’, vogels op het eiland, Korren, De zogenaamde schemerlap van Ameland, de walviskaken, De dijkwachters, het wantij, de dam die er ooit was, de levensgrote walvis die op het eiland is te zien en nog veel meer.

Heel leuk om te weten, er over te lezen, te schrijven en te knutselen maar het mooiste is toch wel om al deze dingen echt te zien en te beleven. Dat staat nu binnenkort dan eindelijk echt te gebeuren. Lang naar uitgekeken, voor sommigen al een heel schooljaar lang, maar nu is het dan bijna echt zover.

Om de reis en het verblijf daar zo goed mogelijk te regelen heb ik het volgende voor jullie op papier gezet. Lees dat zorgvuldig door.

Datum: 8-9-10 juni 2016

Bestemming: Ameland, kampeerboerderij Groenewold

1. Miedemaweg Ballum

Vertrek: Woensdag 8 juni - op school om 07.15 uur – vertrek z.s.m.

Aankomst: Vrijdag 10 juni – aankomst Holwerd 16.15 uur aankomst school ongeveer 18.00-18.15

Begeleiding: Agnes van der laan 06-53998174, juf Shana, juf Shanon, Carolyn van Os en meester Roeland 06-38553781

Om goed voorbereid naar Ameland te gaan heb ik een lijstje voor jullie gemaakt waarin staat wat je juist wel en juist niet mee moet nemen. Ook is het handig om een tas met handbagage bij je te hebben voor onderweg. Hierin kan je je lunch, drinken, snoep, fototoestel, handdoek (bezoekje aan het strand), make-up (want je moet er goed uit zien voor de leuke jongens die je op de boot of op het eiland zult tegenkomen)  en regenkleding stoppen. Maar maak die echter niet te zwaar. Je zal er zelf de hele dag mee moeten sjouwen.

Wat moet je meenemen?

• Onderlaken + slaapzak + kussensloop
  • Theedoek (erg belangrijk)
  • Toiletspullen
  • Badkleding (eventueel badslippers)
  • Kleding voor elk weertype (korte broek + lange broek)
  • Tekenkleding, kleding wat goed beschermt tegen eventuele kwaadaardige teken. (trui met capuchon, petje, coltrui, ..)
  • Tas met proviand (met misschien een paar snoepjes)
  • Lunchpakket eerste dag (eventueel broodtrommel)
  • Drinken eerste dag
  • Regenkleding
  • Zonnebrandcrème
  • Spelletjes (strandspelletjes, vlieger, schaken o.i.d...)
  • Zaklantaarn
  • Knuffeltje
  • Voetbal..
  • Postzegels om kaartjes te versturen naar bijvoorbeeld: je ouders, je opa, je oma, meester en andere belangrijke familieleden.
  • Spullen voor de bonte-avond
  • Wat niet mee te nemen:

• Geen zakgeld. Dit krijgen jullie van ons
  • We raden het jullie af om waardevolle spullen mee te nemen.
  • Geen mobiele telefoon, de begeleiding is dag en nacht bereikbaar.
  • Teken (die hebben ze daar wel)
  • De bekende energiedranken staan tegenwoordig geregeld negatief in het nieuws vanwege het hoge gehalte aan suiker en cafeïne. Ook ‘stapelt’ het vermoeidheid op wat voor vervelende situaties kan leiden (denk aan fietsen in een groep). Snoep en dergelijke is lekker en hoort er ook zeker bij maar maak daarin een keuze en maak het niet te gek.Mocht je medicijnen gebruiken, een dieet volgen, vegetarisch zijn o.i.d. laat dit dan tijdig weten zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Als jij of je ouders nog vragen hebben dan kan je altijd bij een van de onderstaande personen terecht.Controleer uw kind na afloop van het schoolkamp altijd goed op teken. Uit ervaring blijkt dat er soms kinderen zijn die toch nog stiekem van die ongenodigde gasten hebben meegenomen naar huis. Maar goed, zoveel mogelijk is geregeld en besproken om er mooie dagen van te maken. Wij hebben er zin in. Nu slechts nog even wachten totdat het dan eindelijk zover is. Ik zou zo zeggen, ‘begin maar met inpakken’
  • Agnes, Carolyn, juf Shana, juf Shanon en meester Roeland