Brief schoolkamp Drenthe

“De Hondsrug” 2015 groep 7/8

Beste kinderen, … het schoolkamp! Al aan het begin van het schooljaar werd door jullie daar regelmatig over gepraat. Oooo wat werd daar toch toen al naar uitgekeken, maar wat moesten jullie nog lang wachten. Nu is het dan bijna echt zover. Kan groep 7 al die stoere verhalen die ze van groep 8 hebben gehoord zelf meemaken. Soms waren die verhalen wat overdreven maar soms ook zeker echt gebeurd.Het schoolkamp staat nu dus echt voor de deur. Een deur die alleen maar geopend hoeft te worden om het schoolkamp te laten beginnen. Maar eerst nog de voorpret. Het praten over het kamp, het bespreken van het een en ander. Dat is minstens zo leuk en belangrijk. De komende dagen zullen we dat zeker steeds meer gaan doen.Woensdag 3 juni gaan we dan die deur van dat nieuwe kersverse en nog onbeschreven schoolkamp gezamenlijk openen en beleven we een totaal nieuw kamp. Ik hoop dat dat hele mooie en onvergetelijke dagen gaan worden die jullie tot in den eeuwigheid zullen blijven herinneren.

Dit schoolkamp wordt totaal anders dan het kamp van vorig jaar. De ingrediënten zijn haast niet te vergelijken. Vorig jaar gingen we naar Ameland en dit jaar naar Drenthe. Vorig jaar zaten we in een hele eenvoudige boerderij en nu in een 4 sterren boerderij! Vorig jaar sliepen we allemaal in een grote zaal en dit jaar in allemaal kleine slaapkamers. Vorig jaar was het fantastisch weer en dit jaar ziet dat er nog niet veelbelovend uit. Ach en zo kan ik nog wel veel meer verschillen op gaan noemen maar dat is eigenlijk niet echt interessant. Wat ik ermee wil zeggen is dat geen enkel kamp gelijk is en dat het voor iedereen een nieuwe ervaring is, voor groep 7, voor groep 8 en voor de begeleiders.

Net als vorig jaar houden we weer een Bonteavond. Sommigen zijn daar al mee bezig geweest, anderen lopen nog met ideeën en sommigen zitten liever in het publiek. Prima, niets moet, (bijna) alles mag. Ik heb nu al zin in die laatste avond. Dat wordt een en al plezier. Ik ben benieuwd naar jullie optredens. Maak er wat moois van!

Algemene informatie:

Datum: 3, 4 en 5 juni.

Bestemming: ‘De Hondsrug – ’Duinweg 6, 9479 TM Noordlaren - 050-4091634

Vertrek: Woensdag 3 juni op school om 08.15 uur, vertrek ongeveer 08.30 uur

Aankomst: Vrijdag 5 juni – aankomst school ongeveer 16.30 uur

Begeleiding:

Gert (vader van Jorn popcorn), Agnes, Juf Ina, Juf Corien, meester Roeland = 06-38553781

Om goed voorbereid naar Drenthe te gaan heb ik een lijstje voor jullie gemaakt waarin staat wat je juist wel en juist niet mee moet nemen. Ook is het handig om een tas met handbagage bij je te hebben voor onderweg. Hierin kan je je lunch, drinken, snoep, fototoestel en regenkleding stoppen. Maar maak die echter niet te zwaar. Je zal er zelf de hele dag mee moeten sjouwen tenzij je die lieve vader van Jorn popcorn lief aankijkt. Misschien dat hij dat dan wel voor jou wil doen. (maar ik denk het niet, maar lief aankijken kan en mag natuurlijk altijd).

Wat moet je dan eigenlijk meenemen?

• Slaapzak, hoeslaken + kussensloop
  • Theedoek - kunnen Lisanne en Iris gezelligafdrogen (vonden ze vorig jaar toch ook zo leuk..)
  • Toiletspullen
  • Zwemkleding
  • Kleding voor elk weertype (korte broek + lange broek)
  • Tekenkleding, kleding wat goed beschermt tegen eventuele kwaadaardige teken. (trui met capuchon, petje, coltrui, ..)
  • Tas met proviand (met misschien een paar snoepjes)
  • Lunchpakket eerste dag met drinken en fruit. We zullen die dag ongeveer 40 km fietsen, ongeveer 4 x pauze houden. Zorg voor genoeg eten.
  • Regenkleding
  • Zonnebrandcrème (positief denken)
  • Zaklantaarn
  • Knuffeltje (daar ben je nooit te oud voor Thijs!)
  • Voetbal (om te lummelen..) of andere spelletjes (touwtje om te springen..)
  • ‘Spullen’ die je nodig hebt voor de Bonte Avond (muziek/kleding…)
  • Goede fiets

Wat niet mee te nemen:

• Geen zakgeld.
  • We raden het jullie af om waardevolle spullen mee te nemen.
  • Liever geen energy drankjes (de kinderen hebben over het algemeen wel energie genoeg)
  • Geen mobiele telefoon mee, de begeleiding is dag en nacht bereikbaar.

Woensdag ochtend 3 juni:

Kom uitgerust en goed gemutst op school, anders moet ik weer een paar flauwe opmerkingen plaatsen en moet jij weer doen alsof je ze leuk vindt. Als je op school bent laad dan meteen je fiets op de kar en de bagage in de bagagewagen. Je handbagage moet je bij je houden. (Misschien dat ouders kunnen helpen met het opladen van de fietsen). Als dat geregeld is dan ga je naar de klas en dan wachten we totdat iedereen er is en er klaar voor is. Zodra dat het geval is dan gaan we weg.

Let op! Houdt de parkeerplaatsen voor school zoveel mogelijk vrij voor de fietskar en voor de ouders die gaan rijden. De ouders die zijn ingedeeld om te rijden of om op een andere manier te helpen krijgen nog een allerlaatste mail met de laatste nodige informatie. Als jij of je ouders nog vragen of bijzonderheden hebben dan kan je altijd bij een van de onderstaande personen terecht.

Gert, Agnes, juf Corien, juf Ina en meester Roeland