Clinic basketbal

(Basketbalclinic donderdag 10-10-2013)

Meester Roeland vertelde ons dat hij geen gymles zou geven, maar dat er iemand was, die een basketbalclinic gaf.

Toen we in de gymzaal aankwamen zagen we groep 5/6 nog even basketballen. We konden bijna niet wachten, totdat we zelf mochten basketballen.

Na even voorstellen en wat regels, kregen we van meester Wouter allemaal een bal en mochten we rond dribbelen in de zaal. Een paar tips later en wat verdere uitleg, waren we allemaal zeer gedreven in het dribbelen en kwam er een spelletje bij. We mochten de bal van een andere speler wegtikken, maar hierbij moesten we onze eigen bal ook in de gaten houden. Best lastig en dat was ook wel te zien. Een aantal kinderen hadden het spelletje erg snel door en tikten dan ook secuur de bal van de andere weg, waardoor de leerling op de bank mocht plaatsnemen. Aan het einde van dit spelletje bleek Judith de grote winnaar.

Allemaal op de bank en we kregen de volgende uitleg. Rond dribbelen en dan schieten op de basket. Heel erg leuk, want nu hadden we eindelijk een doel om op te gooien. In de zaal stonden 4 baskets klaar, waar we op mochten schieten. In het begin wat lastig, maar daarna ging het steeds beter.

Daarna was het tijd voor een wedstrijdje. Welk team kan het snelst 5 ballen in de basket gooien? Er werden twee teams gemaakt, eerst werden de meisjes verdeeld en toen de jongens. Nu er twee teams waren, moest er natuurlijk een voorbeeldje komen. Iedereen wou meester Martin wel zien gooien en natuurlijk uitlachen, wanneer het mis ging. Helaas zat dat laatste er niet in, want meester gooide de bal er in, waardoor we allemaal zeer gedreven waren om ook te scoren. Het was in het begin nog best een grote afstand, maar toch lukte het een paar kinderen om de bal er in te gooien. De tweede ronde mochten we wat dichterbij staan, waardoor het wat makkelijker werd om te scoren.

Helaas was het al weer bijna tijd, maar gelukkig kregen we nog een korte uitleg over een spelletje. Dit was 3 tegen 3, op 1 basket. Een zeer leuk spelletje, waarbij het erg belangrijk is om vrij te lopen en veel over te spelen. Na dit voorbeeld was het helaas al weer tijd. Een luide dank je, dank je, dankjewel gingen we ons omkleden en naar huis.

Meester Martin

(De foto's zijn gemaakt door Marcel)

Voor meer foto's klik hier