Damtoernooi 2016

Elk jaar organiseer ik eind oktober, na de herfstvakantie een damtoernooi. Nou ja organiseer, ik creeer de voorwaarde, omgeving om een damtoernooi te houden. De kinderen zullen dit zelf verder moeten regelen. Spelen, winnen, gelijk spelen, verliezen, standen noteren, opruimen. Twee maanden krijgen ze dan de tijd om zoveel mogelijk potjes te spelen en punten bij elkaar te verzamelen. In de laatste week van december zal dan bekend worden gemaakt wie de eerste damkampioen van de Kronkelaar is geworden.

In totaal waren er 122 potjes gespeeld. De winnaar kreeg 3 punten, speelde je gelijk dan kreeg je 2 punten en verloor je dan kreeg je alsnog 1 punt. Je kon dus altijd een punt achter je naam noteren. Er werd leuk, eerlijk en sportief gespeeld.

De damkampioen van de Kronkelaar is geworden.... Twan. Hij behaalde 4 punten meer dan Laura die tweede is geworden. Derde is geworden Wouter. Alle drie heel knap gedaan. Geef die beker thuis maar een mooie plek. Gefeliciteerd!

Hieronder de reacties van Twan, Laura en Wouter

Damkampioen - Twan

Ik was helemaal verrast toen meester zei dat dat ik eerste was geworden, ik was heel blij! Het toernooi was heel leuk, tegen roos vond ik het moeilijkst. Ik had 11 potjes gespeeld en 31 punten gewonnen. Jammer voor Laura en wouter, die waren tweede en derde geworden. Lukas en Milan hadden de rode lantaarn gewonnen (dat is de prijs voor laatste)

Groetjes Twan

DAMKAMPIOEN 2E PRIJS

IK HEB ALLE POTJES DIE IK HEB GESPEELD GEWONNEN. IK HAD NIET VERWACHT DAT IK TUSSEN DE TOP DRIE ZOU ZITTEN. IK HAD VERWACHT DAT IK NET VIERDES WERD, MAAR IK BEN TOCH 2E GEWORDEN. DE MOEILIJKSTE TEGENSTANDER VOND IK TOCH WEL Iris. Met moeite heb ik toen van haar gewonnen. Iris had het eerste potje bijna gewonnen. Twan heeft de 1ste prijs en wouter de 3e. Milan en Lukas waren samen laatste, ze hadden 3 potjes gespeeld en ze hadden maar 5 punten. Hopelijk gaan we ook nog een schaaktoernooi doen! Groetjes Laura

Damkampioen BS De Kronkelaar 2016

Ik was totaal verast met mijn derde prijs van damkampioen 2016 van de Kronkelaar. Meester zij al dat ik 10 potjes had gespeeld maar toen het gemiddelde 7 potjes was vond ik het wel spannend. Maar ik had niet verwacht dat ik de derde prijs zal halen. Ook is dit mijn eerste beker die ik ooit gewonnen heb. De lantaarn hadden Lukas en Milan die hebben allebei 3 potjes gespeeld en hadden allebei even veel punten. er waren ook veel leerlingen die even veel punten hadden. Twan had de eerste prijs gewonnen en Laura de tweede prijs. Laura had 27 punten en Twan 31 punten maar Laura had alles gewonnen en Twan had 1 potje gelijk gespeeld.

Groetjes Wouter