De Super lezers 6

De Leesclub

Dit schooljaar doet groep 6 voor het eerst mee met de leesclub. De leesclub is een terugkerende boekenkringactiviteit met de klas.

Elke drie weken komt de klas bijeen tijdens de leesclub om boeken/verhalen/gedichten e.d. te bespreken. We maken opdrachten en bespreken eventuele leestips. Het is nieuw dit jaar dus we zullen onze vorm nog moeten zoeken. De basis is een lesbrief waarmee we alvast goed aan het werk kunnen.

Een belangrijk doel van de leesclub is natuurlijk om het lezen te stimuleren. Een ander belangrijk doel is om over het gelezen verhaal na te denken, je mening te vormen en te formuleren.

Het denken en praten over boeken/muziek/schilderijen e.d. is een uitstekende manier om kinderen te leren hun mening te uiten, hun beleving en interpretatie te delen met anderen. Als je beter leert verwoorden over wat je denkt, vindt en voelt dan kan je je beter uitdrukken en de ander je beter begrijpen. En wie wil nou niet goed begrepen worden?

Donderdag 6 oktober is de leesclub officieel gestart. Juf Barbara van de bibliotheek kwam langs en introduceerde de leesclub. Ze las een heel mooi verhaal voor waarover we een tijdje hebben nagepraat. De leerlingen moesten voor hun Leesclub een naam bedenken. Uiteindelijk is de keuze gevallen op : De Superlezers 6!

Wij houden jullie middels de website op de hoogte!