'Free Running'

Afgelopen donderdag hadden we met gym een clinic 'Free Running'. Free running is (vrij vertaald) je omgeving gebruiken als speeltuin. Allerlei objecten in het straatbeeld snel, soepel en atletisch als hindernis gebruiken. Er zijn genoeg filmpjes te vinden op het internet over (vaak) jongens die over muren, hekjes, schuren en dergelijke springen. Dat ziet er zo mooi en gemakkelijk uit maar schijn bedriegt. Het is een echt zware sport waarvoor je goed getraind moet zijn om de skills te bezitten die je daarvoor nodig hebt. Deze gymles hebben we daar even aan mogen ruiken. Mogen springen, rollen, vallen, klimmen.. er werd enthousiast en fanatiek 'gefreerund'. De kinderen waren aan het eind van de gymles ook goed moe. Het was een mooie, zware, vermoeide maar leuke gymles. Hieronder kun je een paar verhaaltjes van de kinderen lezen en op deze link de andere actie foto's van deze gymles.

Free running

donderdag hadden we free running met gym.

Ik vond het hartstikke leuk maar ook wel moeilijk.

we krijgen les van koen.

We deden eerst een warming up.

Toen werden we in groepen verdeeld .

Ik zat in groep 2.

Groep 1 moest over een kleine kast heen springen en toen op de bank,kleine kast en weer op de bank springen.

En dan nog over de bok.

En dan overnieuw.

Groep 2 moest op de bank goed afzetten zodat je hoog sprong en dan lande je op de dikke mat.

Dan over een best wel hoge kast klimmen.

Toen een judo rol over de andere dikke mat en een evenwicht oefening op een omgekeerde bank toen tegen de muur springen en dan weer overnieuw.

Toen gingen we ruilen.

Groep 1 werd groep 2 en groep 2 werd groep1..

Toen deden we allemaal het hele parcours achter elkaar.

Iris h had haar enkel nog verstuikt tijdens free running.

Dat vond ze heel jammer.

Groetjes Floor.

Free running

Donderdag hadden we met gym free running gedaan.

Er was een meester en die heette Koen en die gaf ons les.

Ik vond het heel erg leuk maar soms ook wel moeilijk.

We werden in groep 1 of groep 2 gedeeld, en ik zat bij groep 1.

Groep 1 moest over banken springen en over kasten heen gaan, en ook over een bok.

Groep 2 moest een soort judo rol maken daarna over een omgekeerde bank heen lopen en daarna moest je tegen de muur aanspringen en dan op een kleine mat belanden ik vond dat erg moeilijk.

En als je dat had gedaan moest je steeds opnieuw weer aansluiten bij je eigen groep.

Later wisselde we van groep en dan werd groep 1 groep 2 en groep 2 werd groep 1.

Bij het einde mocht je alles in een keer doen.

Toen we gingen stoppen hadden we nog ‘dankje, dankje dankjewel'

Groetjes Jirvi.