Gym

Elke dinsdagmiddag en vrijdagochtend heeft groep 8 gym. Deze lessen worden door mijzelf gegeven maar heel soms is er ook wel eens een vakleerkracht, gastles of clinic. Heel leuk voor de afwisseling en voor mij ook interessant om te zien hoe anderen lesgeven en om de kinderen van een afstandje te observeren.

Dinsdagmiddag staat toestel op het programma. Middels een jaarprogramma krijgen de kinderen een gevarieerde les aangeboden. De zaal wordt vaak in drie vakken verdeeld met in elk vak een eigen onderdeel. In 1 vak staat dan 1 techniek met toetstel centraal, hierbij geef ik meer begeleiding en hulp.

Vrijdagochtend worden er vaak spelvormen aangeboden. Ik werk in gymblokken van ongeveer 3 weken. We zijn begonnen met een blokje balvaardigheid. Vandaaruit gaan we verder met allerlei balspelen. 2 keer per jaar neem ik de piepjestest af (shuttle-run test). We oefenenen hiervoor en ik noteer het niveau (trap) dat ze gehaald hebben. Het niveau vind ik minder interessant. De observaties tijdens die lessen zeggen mij veel meer. (doorzetten, omgaan met ongemak, slim en technisch lopen, focus en aandacht, grenzen opzoeken, herstel, motivatie, ...). Andere gymblokken die dit komende jaar aan bod komen zijn onder andere; slagbal, handbal, hockey, voetbal, hoogspringen... Dit wordt vaak afgewisseld met bekende spelen als trefbal, water en vuur en andere tik- en renspelen.

Na het omkleden mogen de kinderen vanuit gym direct naar huis, ze gaan dus niet eerst naar school terug.

Gymkleding: Korte broek, t-shirt en gymschoenen (en lang haar het liefst in een staartje)