Handige weetjes groep 3

Hier vindt u algemene informatie over wat en wanneer wij dingen doen in de klas.

Onze groep:

De groep bestaat uit 20 kinderen. 10 jongens en 10 meisjes. We hebben 2 juffen. Juf Mandy Hiemstra en juf Saskia Krans.

Juf Mandy is er op de dinsdag en vrijdag en juf Saskia op de maandag, woensdag en donderdag.

Gymnastiek:

Op dinsdag en vrijdag hebben we gymnastiek. Op dinsdag staan er toestellen klaar en op vrijdag doen we spel. Tijdens de gymlessen moeten de kinderen gymkleding en gymschoenen aan. We gymmen samen met groep 4. We hebben dan beschikking over de hele zaal. De kinderen komen tussen 8.00 en 8.15 uur in de gymzaal. Zo kunnen we gelijk beginnen.

Speelgoedmiddag:

Op woensdagmiddag hebben we altijd speelgoedmiddag. De kinderen mogen dan speelgoed meenemen van huis. Als er mee gespeeld wordt, kan er iets kapot gaan. Alle speelgoed mag mee, maar hier bent u als ouder zelf verantwoordelijk voor.

Klassendienst:

Elke week zijn er 2 kinderen die klassendienst hebben. Er hangt een lijst in de klas waarop te zien is welke kinderen dienst hebben. De kinderen helpen de juffen met werkjes ophalen en uitdelen en andere kleine bezigheden.

Computers:

We hebben 4 computers in de klas. Deze worden tijdens het werk en spelen gebruikt. De kinderen werken met ambrasoft, bobo, veilig leren lezen en online klas. Hierbij is toezicht van de leerkrachten. De kinderen mogen niet vrij op internet. Voor vrij spelen met de computers hebben we een computerlijst. Zo kunnen de kinderen zien wie er aan de beurt zijn en willen we voorkomen dat altijd dezelfde kinderen op de computer spelen.

Kieskast:

In de klas hebben we een kieskast. Hierin zit allemaal materiaal waar de kinderen mee kunnen werken als ze klaar zijn met hun werk. Het biedt hun extra verrijking. Hierin staat onder andere: rekenpuzzels, mini locco, piccolo, techniek, werkbladen enz.

Knutselen:

Op dinsdagmiddag gaat juf Mandy altijd met de groep knutselen. We werken zo netjes mogelijk, maar het is verstandig om uw kind op dinsdag geen nieuwe kleren aan te doen.

Thematafel:

Op de thema tafel staan spulletjes die bij het thema horen van veilig leren lezen. Ook staat hier het letterbord, met de letters die we tot dan geleerd hebben.

Voor schooltijd:

Als de kinderen 's morgens op school komen, mogen ze zelf weten wat ze gaan doen. Ze mogen dan ook nog buiten spelen. Wel eerst graag even de tas uitpakken. De kinderen mogen hun gemaakte werk ook laten zien. De schriftjes liggen in de grijze laatjeskast. Heeft u een korte vraag of mededeling, dan kan dit even voor schooltijd. U kunt ook altijd een afspraak met ons maken voor een gesprekje na schooltijd.

Mededelingen bord:

Als u de klas binnen komt hangt er een mededelingen bord. Hierop staat actuele informatie. Wilt u hier regelmatig op kijken?!

Als u verder nog vragen heeft of opmerkingen, dan horen we dat graag.