Ik koffer en ster van de week

Ieder week staat er een kind centraal in de klas. Dit kind neemt op donderdag de 'ik koffer' mee naar school. In deze koffer heeft het kind 5 voorwerpen van zichzelf gestopt. Voorbeelden zijn: lievelingsknuffel, speelgoed, boek, sportartikel oid. Het kind vertelt voor de klas iets over de spulletjes dat het heeft meegenomen.

Hierna kunnen de klasgenoten iets over de spulletjes vragen.

Het kind dat de ik koffer heeft meegenomen is deze week ook de "ster van de week". Op een kartonnen ster worden positieve dingen over het kind geschreven. Iedereen in de klas zegt iets over het kind en dit wordt dan op de ster geschreven. Aan het eind van de week krijgt het kind de ster mee naar huis en wordt een ander kind gekozen voor de volgende week. Op de ster staat ook een foto van het kind. De ster hangt de hele week in de klas op een centraal punt. Zo kan iedereen zien wie de ster van de week is.

Rosalie : Ik mocht als eerste de ik koffer mee naar huis en dat vond ik heel leuk. Je stopt er dan 5 dingen in die je leuk vindt en daar ga je wat over vertellen en laten zien.  Kinderen mogen ook vragen stellen.

Als je de ik koffer hebt dan ben je ook "ster van de week". Alle kinderen gaan je dan complimentjes geven en die schrijft juf dan op de ster. Iedereen zegt dan leuke dingen over jou en dat is fijn om te horen.