De Kieskast

In de klas werken we met dagtaken en weektaken. Als de dagtaak af is dan kunnen de kinderen werken aan de weektaak En wat nu als die ook af is.. tja dan is er altijd nog de kieskast. De kieskast is een kast met diverse leermiddelen en opdrachten op verschillende vakgebieden. Oprachten op het gebied van taal, rekenen, wereld orientatie, techniek...  Erg uitgebreid en afwisselend en net even anders dan het gewone dagelijkse werk. Iedereen heeft een kieskastkaart. Daarop staan 16 nummers, elk nummer staat voor een werkje in die kieskast. Als ze een hele rij van de kieskaart afhebben dan mogen ze een stikker plakken op de kieskastmeter (registratievel bij de kieskast). Bij tien stikkers mogen ze een beloning grabbelen uit de kieskastpot. Hierin zitten zelf bedachte beloningen van de kinderen en van mijzelf. Enkele reeds verzilverde beloningen zijn: een cake bakken voor de klas, een hele week op een andere plek zitten, een dag op de bureaustoel van meester werken...

De laatste beloning (vrijdag 10 april) was van Danielle, zij mocht een show organiseren voor de hele groep. De show duurde van 10.30 tot 11.45. De andere groepen van de school waren zo nieuwsgierig geworden dat ze erbij gingen zitten om te kijken. Het was echt geweldig. Ik heb hele leuke dingen gezien. Gelachen om de grappige stukjes, verwonderd geweest om de truckjes en verbaasd vanwege het feit dat de klas in een korte tijd zo'n leuke en gezellige ochtend kan organiseren.

Klik hier voor de foto's