Kinderboekenweek 2015

Elk jaar doen we weer mee met de kinderboekenweek. Een leuke en gezellige week waarin we net even andere dingen doen dan normaal. De hele week staat dan in het thema van het kinderboek. Dit  met als doel om het lezen op school en thuis extra onder de aandacht te brengen. Lezen is leuk, lezen is een feest en dat proberen we in die week ook te ervaren.

De kinderboekenweek werd centraal in de hal geopend door een bijzondere professor die allerlei interessante proefjes deed zie hier.. Hierna ging iedereen naar zijn eigen klas om daar het kinderboekenfeestje voort te zetten.

Een kinderboekenweek kan natuurlijk niet zonder een paar nieuwe leesboeken voor in de boekenkast. Deze boeken werden met enthousiasme ontvangen. Elke dag van de week begonnen we met stillezen uit het eigen leesboek. Dit deden we anders dan normaal. Nu mocht iedereen deze week tijdens het stillezen extreem lekker zitten, liggen of hangen. Het waren zeer ontspannen leesmomenten.

Donderdag gingen we met groep 3 t/m 8 naar de voorstelling van het IVAK. Deze werd gespeeld in de gymzaal. Het IVAK heeft een voorstelling gemaakt die aansluit bij het thema van de kinderboekenweek. Dat doen ze toch altijd weer heel knap.

Vrijdag werd de kinderboekenweek afgerond met allerlei proefjes door de hele school. Groep 7/8 maakte de afgelopen week een supersonische raket die zo lang mogelijk in de lucht moest blijven. Middels een lanceerplatform op het plein werden de raketten (petfles met water onderhogedruk) vakkundig de lucht in geschoten. Fantastisch om te doen en te zien. De raket die het langste in de lucht bleef was die van Marijn en Twan - 4.33 seconden.

Het was een mooie week.

Klik HIER voor de foto's van de lanceringen van de raketten.