Kinderboekenweek 2014 groep 5/6

Hierbij de foto's van een fantastische kinderboekenweek. Het was een 'Feest'!

Verhalen naar aanleiding van het Kinderboekenweek thema.

De rare juffendag

De jongens moesten naar juffendag vanochtend. Ze moesten er al om zeven uur zijn dit jaar.

Ze gaan naar het pannenkoekenhuis. “In de auto jongens’’, zei 1 van de jongens. Eindelijk waren ze bij het pannenkoekenhuis. De man van het pannenkoekenhuis was aan het lezen.

Er was niemand. Ze gingen zitten. De man gaf het menukaart aan de jongens. Ze maakten allemaal een keuze. De man bakte de pannenkoeken. Toen gingen de pannenkoeken de lucht in. Helemaal naar het plafond. Eén viel op de man de andere bleven plakken. Er zat al hele goeie stroop op. De stroop plakt heel erg. Niemand kreeg de pannenkoeken er af. Eén van de jongens haalden de laser uit de auto. Zo kregen ze de pannenkoeken van het plafond af. Toen konden de jongens weer eten.

Lukas Vergeer

De piraat bij het suikerfeest

De piraat wilde naar het suikerfeest, want zelf had hij geen snoep. Dus ging hij met het vliegtuig naar het suikerfeest. Hij moest er 10 uur in zitten. Hij ging naar Egypte waar het suikerfeest was begonnen. De piraat stopte al zijn zakken vol. Thuis at hij alles op en toen moest hij heel nodig naar de wc.

Rutger Krans

Het paard slaat op hol

Ik ga met mijn paard naar het kerstfeest. Dan ga ik naar het strand, maar dan gaat het fout. Het paard van mij slaat op hol en hij rent op een brug af. Wat moet ik doen? Ik ga lopend naar huis. Nou ja, dat duurt wel twee uur. Wacht! Ik ga de politie bellen. Maar ik heb geen telefoon, dus ik ga lopen naar het politiebureau. Daar hebben ze mijn paard gevonden. Dan ga ik weer naar huis met mijn paard. Het is goed met mijn paard maar hij is niet zo blij, want zijn hoeven zijn weg.

Kjell Dammer

De kerstman op de kermis

De kerstman ging naar het park en daar was kermis. De kerstman ging in de botsauto’s. En in New York Home. Hij ging met de grijparm spellen. Hij won een knuffel die leek op de kerstman. Maar toen hij in het reuzenrad ging was het wiel losgekoppeld. En hij ging hard. Er gingen een paar auto’s stuk. Het reuzenrad stopte. Iedereen was blij want de kerstman leeft nog.

Matthijs van der Werf