Kledinginzameling actie

OBS "De Waarborg” gaat weer kleding en schoenen inzamelen. Van 29 oktober t/m 4 november 2012 staat er op de parkeerplaats bij de school een kledingcontainer. De kleding en schoenen (gepaard) moet in afgesloten zakken worden gedaan. Zakken Kledingzakken zijn op school verkrijgbaar.
De ingezamelde kleding wordt door St. Alitex uit Drachten gesorteerd en keurig verpakt, geëxporteerd naar Afrika en Oost Europa, maar ook in Nederland wordt veel goede kleding en schoenen aan de man gebracht op markten en in 2e hands kledingwinkels. Rest materiaal wordt verwerkt tot poetsdoek of grondstof voor bijvoorbeeld ondertapijt. St. Alitex verzorgt de inzamelactie ten bate van het Lilianefonds.
Doe mee en breng zoveel mogelijk kleding en schoenen naar het inzamelpunt op de parkeerplaats. De school krijgt hiervoor per kilo betaald en de opbrengst zal geheel ten goede komen aan de leerlingen, dus:
MEER KLEREN = MEER PROFITEREN

Inzameling lege cartridges
In Nederland worden elk jaar meer dan zes miljoen toner en inkjet cartridges verbruikt en weggegooid. Dit heeft nadelige gevolgen voor ons milieu. Daarom doet onze school mee aan het Cartridge Hergebruik Inzamelingsproject voor scholen. De leerlingen en hun omgeving verzamelen gebruikte (lege) toner en inkjet cartridges. Afhankelijk van het aantal of soort toner en/of cartridges ontvangt de school hiervoor een geldbedrag. Zo wordt het milieu gespaard.
In de hal staat een doos waarin het een en ander in kan worden gedeponeerd.

Lege batterijen
"De Waarborg” doet ook mee aan de actie "lege batterijen? Lever ze in?” Een inzamel-ton voor batterijen staat in de hal van de school.
Door uw lege batterijen mee te geven of ze zelf even naar school te brengen werkt u mee aan een beter milieu.