Lino snede

Eind februari deden we met de hele school mee aan het Project Druk, Druk, Druk. Onder begeleiding van juf Els (van het IVAK) probeerden we diverse druktechnieken met de leerkrachten en kinderen uit. Elke groep had zijn eigen techniek en opdracht. In groep 7/8 hielden we ons bezig met de lino snede.

In het kort: De leerlingen moesten op een stuk linoleum een tekening snijden. Dit werd met 1 kleur gerold waarna het op een papier en onder een drukpers kwam te liggen en drukken maar. De volgende les sneden ze weer wat meer uit hun linoleum tekening en werd met een andere kleur verf erover gerold en weer gedrukt en de derde les werd dit nog eens herhaald maar dan weer met een andere kleur. Zo bouwde de druktekening zich laag voor laag en kleur voor kleur op.

Een mooi proces om te zien en te ervaren. In het begin waren de kinderen nog wat onzeker over de te volgen stappen maar gaande weg kregen ze het steeds meer door hoe dat drukproces verliep en kregen ze er meer lol en vrijheid in. De resultaten hebben ze inmiddels mee naar huis gekregen maar zijn ook nog in onze klas te zien. Een mooi project waaraan de kinderen heel leuk hebben gewerkt en waarvan ik het drukproces beter heb leren begrijpen zodat ik dit voor een volgende keer nog beter kan begeleiden. Bedankt juf Els

Op deze link staan de foto's.