‘Ik vond het heel leuk meester!’

Donderdag 17 november was ik jarig. Altijd weer zo’n moment met de klas waar de kinderen en ook ik, naar uit kijken. Toch een dag om er even iets bijzonders van te maken.

Die ochtend ging ik wat vroeger dan normaal naar school. Voorbereidingen treffen en nog even mijn lokaal versieren. Wat slingers ophangen enzo. Toen ik in de klas kwam zag ik dat mijn lokaal al heel mooi versierd was. Fijn, heerlijk om zo de dag te beginnen, scheelt tijd en geeft rust. Al snel kwamen de eerste kinderen binnen om mij te feliciteren en de dag was begonnen.

Eerst in de kring en natuurlijk alle verjaardag tradities van de klas ondergaan (Zingen, kaars ontsteken, kaart uitzoeken, grabbelen, kussentje, vlaggetje en limonade). Prima traditie! Daarna hadden de kinderen nog leuke en lekkere cadeautjes voor mij. Ik ben goed verwend. Bedankt allemaal!

Toen gingen we natuurlijk aan het werk. Maar werken op een verjaardag is dan toch

nog net even iets anders dan normaal. Gelukkig maar. Vandaag begonnen we met het spel ‘de meisjes tegen de jongens’. De kinderen kregen verschillende opdrachten om tegen elkaar te strijden. Met elk spel kon je punten verdienen. Wie aan het eind de meeste punten had, had gewonnen. En wie wil nou niet winnen van de meisjes of van de jongens? En wie wil nou niet verliezen van de meisjes of van de jongens? Er stond dus heel veel op het spel. Genoeg motivatie om het fanatiek te spelen.

Er waren verschillende opdrachten. Het bekende steen-papier-schaar, uitbeelden van beroepen, gezegdes, hobby’s, het tekenen van dieren, feesten, geen ja en geen nee, niet lachen… en nog meer. Zo moesten ze ook een eigen ‘Dep’ bedenken. Ze bedachten twee hele leuke en grappige Dep’s. Heel leuk allemaal en de kinderen hadden er veel plezier in. Het is alleen nog niet uitgespeeld. Komende week maken we het spel af en zullen we weten wie het gaat winnen.. de meisjes of de jongens?

Na de pauze begonnen we met het gipsen. Daar hadden ze erg veel zin in. Daar keken ze de laatste dagen al naar uit. Ze hadden al veel gehoord van oud leerlingen, broers en zussen en nu gingen zij dat dan eindelijk zelf doen. Leuk om hun enthousiasme te zien. Eerst was er een uitvoerige uitleg en daarna mochten ze zelf aan de slag. Ze mochten kiezen wat ze wilden gipsen. Hun hand, voet of gezicht. Eerst hielp de een de ander en na de pauze hielp de ander de een. Deze samenwerking verliep heel goed. Iedereen was lekker aan het werk en ik liep er in mijn overal wat tussendoor om hier en daar te helpen.

Het was een gezellige ochtend en middag. Toen de dag voorbij was en we met elkaar nog evalueerden, de dag afsloten en naar huis gingen riep een leerling nog vanuit de deuropening: ‘Ik vond het heel leuk meester!’, ‘Ik ook!’ Zei iemand anders in de gang. Leuk om te horen, ik vond het ook heel leuk. Volgend jaar weer!

Klik HIER voor de foto's.