'Veertig?!'

Tja en dan ben je zo ineens veertig. Word je feestelijk toegezongen door de hele school op het podium, krijg je allemaal felicitaties en heel veel cadeautjes. Dan ben je echt jarig. Maar veertig?! Een vreemde leeftijd eigenlijk, past totaal niet bij me. In mijn beleving ben je dan al aardig op leeftijd, verstandig, wijs en volwassen en om eerlijk te zijn, zo voel ik me (vaak) helemaal niet. Ik heb regelmatig het idee dan ik nog maar net de puberleeftijd ben gepasseerd. Misschien houdt het onderwijs je inderdaad wel jong. Wie weet..

Ik heb een hele fijne dag gehad met de klas. Eerst heel veel cadeautjes uitgepakt. Ik ben goed verwend, bedankt allemaal! Toen hebben we de klas klaargemaakt voor wat we na de pauze gingen doen. Gipsen. Daar hadden ze heel veel zin in. Eerst gaf ik een uitvoerige instructie over de techniek, het samenwerken en het materiaal en na de pauze deed ik het begin even voor. De kinderen stonden in de startblokken om zelf aan de slag te gaan.

Ze mochten zelf kiezen wat ze wilden laten gipsen. Een hand, voet of gezicht. Voor de middagpauze hielp de een de ander en na de middagpauze hielp de ander de een. Dit ging heel leuk. De kinderen waren enthousiast bezig. Ze vonden het best spannend. Leuke reacties waren te horen in de klas. 'Meester het wordt al hard!' 'Meester het wordt warm!'  Het was een hele gezellige, leuke, vieze en mooie dag. De mallen van de voeten, handen en gezichten zijn volgens mij goed gelukt. Komende week wordt er gips in gegoten en als het goed uitgehard is dan gaan we het gipsverband er weer afhalen. Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn.

Zie hier voor de foto's van het gipsen.