Nieuws uit groep 7

Week 6

Zoals jullie allemaal wel weten is het de bedoeling dat de leerlingen van groep 7 verkeersexamen gaan doen. Het theoretische examen zal plaatsvinden op 6 april 2017. Maar verkeer is een praktijkvak. Dat leer je niet alleen uit een boekje. Dus is het belangrijk om veel te oefenen in het echte verkeer. Als ouder speel je daarbij een belangrijke rol. Hoe meer verkeerservaring, hoe veiliger je kind zich in het verkeer beweegt. En des te meer kans om te slagen voor het VVN verkeersexamen. Niet alleen theoretisch, maar ook praktisch. (Het praktische examen is in mei).

Oude examens oefenen

Vanaf maandag 6 februari kan je oefenexamens maken op de speciale oefensite: examen.vvn.nl. Hier staan examens van voorgaande jaren. Na het maken van de vragen is de score direct zichtbaar en kun je de foute antwoorden nog eens doornemen.

Ook is er een app voor je telefoon of tablet. De VVN Verkeersexamenapp is gratis te downloaden in de appstores.

Wij hopen natuurlijk dat je hiermee aan de slag gaat. Ook op school doen we het nodige aan voorbereiding.

Op naar 6 april.

week 40

We hebben weer een gezellige week achter de rug! We hebben hard gewerkt en dit gaat steeds beter! Ons lokaal wordt opgevrolijkt door de prachtige zonnebloemen die we de afgelopen twee weken gemaakt hebben! Aanstaande woensdag start de Kinderboekenweek! Alle kinderen schrijven een verhaal over een "bijzondere"opa of oma! Dat kan een heel sportieve , vrolijke, creatieve, beetje gekke of........?? opa of oma zijn! Ook maakt iedereen een illustratie bij zijn/haar verhaal! Dat mag met verschillende materialen: papier, potlood, krijt, verf, lapjes enz. Daar gaan we vast met heel veel plezier aan werken! De opdracht hebben we al besproken dus iedereen kan vast nadenken over hoe een opa of oma bijzonder kan zijn.

Dinsdag a.s. maken de kinderen hun eerste aardrijkskunde toets. De samenvatting van alles wat is besproken, evenals de topografie opdrachten zijn afgelopen week mee naar huis gegeven.

Woensdag 12 oktober volgt de eerste toets geschiedenis. De samenvatting krijgen de kinderen volgende week mee naar huis!

En dan de Kinderpostzegels......wat doet iedereen zijn/haar best om veel kaarten en of zegels te verkopen! Het loopt als een trein!! Echt fantastisch zoals jullie bezig zijn!! Woensdag a.s. moeten de enveloppen weer ingeleverd worden op school! En dan zien we pas echt hoeveel er opgehaald is! Nog een paar dagen succes!!!

We gaan er weer een gezellige week van maken!

juf Ina, juf Suze