Nieuws van de week                 

 

 

Op deze pagina kunt u regelmatig lezen wat we zoal doen in de groep.

 

Week 26

De week begon een beetje gek; na de vrije maandag, konden de leerlingen ook dinsdag lekker uitslapen. De leerkrachten deden namelijk mee aan de landelijke prikactie, een soort staking. Om kwart over 9 verzamelden we met zijn allen op het plein, waarna om half 10 de gewone lessen weer begonnen. Verder hebben we deze week de laatste Cito-zaken afgehandeld. De rapporten liggen klaar, zodat die maandag mee naar huis kunnen!

 

Week 25

Dit was een week van twee uitersten; maandag, woensdag en donderdag is er keihard gewerkt aan de Cito-toetsen, terwijl we dinsdag juf Karin haar verjaardag vierden en we vrijdag sportdag hadden. We begonnen dinsdag met het verstoppen van de cadeaus voor juf Karin. Toen ze die uiteindelijk allemaal gevonden had, trakteerde ze op wafels met slagroom en heerlijke aardbeitjes uit de tuin van haar ouders, terwijl we film keken. Na gym hebben we heerlijk buiten kunnen gourmetten. Er is lekker gegeten! Na het eten werd er nog even film gekeken en is de dag afgesloten met een paar rondes Bingo. Juf kreeg niet alleen cadeaus, ze heeft zelf ook uitgedeeld; iedereen kreeg een spinner :) Vrijdagochtend hebben we leuke spellen gedaan, op de voetbalvelden. Het weer zat mee en het was erg gezellig. Een geslaagde ochtend dus!

 

Week 24

Maandag gingen we op schoolreis! We zijn naar Aventoer geweest, in Burgum. Hier hebben we geklommen in een klimpark, in teams gelasergamed, ons als ninja’s tussen de laserstralen door bewogen, gebowld met discoverlichting en glow in the dark minigolf gespeeld. Het was een geslaagde dag! Dinsdag hebben we het project rond de schoolschrijver feestelijk afgesloten. Alle leerlingen hebben een exemplaar van hun zelfgeschreven boek meegekregen :) Verder is er deze week opnieuw hard gewerkt aan de Cito-toetsen.

 

Week 23

Deze lesweek begon pas op donderdag; we waren maandag, dinsdag én woensdag vrij! Wel hebben we de twee overgebleven dagen erg hard gewerkt, we zijn namelijk begonnen aan de Cito-toetsen. Vrijdag hebben we een les over ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’, oftewel VOMOL, gehad. Na een presentatie in de klas, met veel foto’s van voorbeeldsituaties, mochten we mee naar de voetbalvelden. Hier stonden twee landbouwvoertuigen klaar, waar de leerlingen in mochten en waar nog meer verteld werd over alles wat er te zien was. Het was erg interessant!

 

Week 22

Deze week zijn we begonnen met de vaderdagcadeaus. Er is fanatiek geschuurd en getimmerd! ;)

Dinsdag kwam de onderwijsinspectie langs. Meester Arjan kwam samen met een mevrouw in onze klas kijken. De school heeft een mooie beoordeling behaald!

 

Week 21

Dit was opnieuw een korte lesweek; de leerlingen waren donderdag en vrijdag vrij, in verband met Hemelvaart. Deze week waren er verder geen bijzonderheden.

 

Week 20

Het was een rustige week, met weinig bijzonderheden.

Omdat meester Danny afwezig was hebben we in twee groepen gymnastiek gegeven. De leerlingen mochten kiezen of ze wilden voetballen of hockeyen. Er werd fanatiek en leuk gespeeld.

Met tekenen hebben de leerlingen een 3D tekening gemaakt van hun hand. De resultaten hangen binnenkort op ht raam.

De leerlingen hebben voor de tweede keer de KIVA lijsten ingevuld. Dit zijn vragenlijsten die ze digitaal invullen en die gaan over allerlei aspecten (pesten, sfeer, vriendschappen enz.) van de school en de klas.

De eerste keer hebben ze de lijsten in oktober ingevuld. We kunnen nu beide uitkomsten naast elkaar leggen en analyseren of er positieve -en negatieve veranderingen zijn. Daar gaan we uiteraard weer mee aan de slag!

Verder zijn we met veel vakken al aardig op weg naar de laatste hoofdstukken. ons spellingwerkschrift hebben we uit. De komende weken gaan we bepaalde categorieen extra oefenen die voor de meeste leerlingen nog moeilijk zijn. Woorden met open lettergrepen zoals bomen en woorden met gesloten lettergrepen zoals bommen komen als eerste aan de beurt.

Ook blijven we extra oefenen met begrijpend lezen en woordenschat omdat ook deze vakken nog best lastig zijn. Al met al nog genoeg werk aan de winkel!

 

 

Week 19

Deze week zijn we opnieuw hard aan het knutselen geweest voor moederdag. Ik hoop dat alle moeders blij zijn met het cadeau!

Juf Karin kan weer steeds meer doen, gelukkig!

Helaas kon zij vrijdag niet mee het water in. We gingen namelijk zwemmen, als beloning voor de volle beloningsposter.

We vertrokken rond half tien richting Veendam en hebben daar ruim een uur lekker gezwommen. De glijbanen waren favoriet ;) We waren rond twaalf uur weer terug, konden we lekker rozig van het zwemmen het weekend in...

Alle ouders die konden rijden; nogmaals heel erg bedankt!

 

Week 18

Na de vakantie was juf Karin gelukkig weer op school. Ze had wel een grote pleister op haar hand en kon nog niet veel doen. Wel wilde ze heel veel, dus had ze dinsdag een mitella om. Zo kon haar hand toch wat rusten.

We zijn deze week begonnen met de moederdagcadeau's, zodat die volgende week op tijd klaar zijn!

 

Week 16 

Dit was opnieuw een 'ongewone week'.
Na het paasweekend waren de dinsdag en woensdag gewone dagen. Donderdag was juf Karin er niet; zij werd geopereerd aan haar hand. Ook vrijdag was ze afwezig. Beide dagen was meester Gerben er, samen met juf Lotte.

Vrijdagmiddag begon de vakantie!

 

Week 15

Afgelopen week was een week met veel bijzonderheden.

Juf Karin is maandag en dinsdag (en woensdag) ziek thuis gebleven. Juf Lotte was er wel, samen met invaljuf Ciska.

Dinsdag was er geen gewone gymles, maar een les tennis op het tennisveld. Er is fanatiek geoefend met het onder controle houden van de bal, met behulp van het racket.

Er wordt aandachtig geluisterd..

Donderdag was het Paasfeest. Na een mooie viering in de grote hal, is er in de klas geknutseld. Er zijn schattige haasjes, leuke vaasjes en mooie bloemen gemaakt. Ook zijn de kuikens van papier maché mee naar huis genomen. Hier is afgelopen drie maandagen aan geknutseld. Na een lekkere lunch samen is de middag afgesloten met vrij spelen.

 

We wensen iedereen fijne paasdagen!   

 

Week 14

Afgelopen dinsdag 4 april hadden we ,samen met Fabien, een boekenspeurtocht, in de bibliotheek in Delfzijl.

De leerlingen moesten in tweetallen 6 opdrachten doen. Ze moesten verschillende soorten boeken zoeken en uit ieder boek een zin schrijven.

Met de 6 gevonden zinnen moesten ze een dada verhaal maken. Je zou denken dat je met 6 verschillende zinnen geen verhaal kunt maken, maar toch zijn er bijzondere verhalen ontstaan.

Al met al een leuke opdracht om in de bibliotheek mee bezig te zijn. Bij deze willen wij de ouders die hebben gereden hartelijk bedanken. Zonder jullie hulp was dit niet mogelijk geweest.

 

 

Week 13

Het was een goede week. We hebben veel stickers verdiend voor de beloningsposter. Het zwemmen komt steeds dichterbij.

Met knutselen zijn we begonnen met het maken van een kuiken in een ei van papier mache. Altijd een lekkere kliederopdracht. Volgende week gaan we de ei en kuiken verven.

De laatste boekbespreking is geweest en ook de ik koffer is, op die van juf Karin na, afgerond. We hebben leuke en verrassende dingen gezien. Altijd leuk om te zien welke hobby's de leerlingen hebben en waar hun interesses liggen.

Ook de afgelopen week hebben we veel aandacht besteed aan rustig werken in de klas en het gebruik van de blokjes. Dit gaat steeds beter.

Vrijdagmorgen staat altijd in het teken van zelfstandig werken. Om het rustig werken te stimuleren werken we op deze dag met 6 naamkaartjes. Ieder naamkaartje staat voor 5 minuten spelen. Wanneer een leerling zich aan de afspraken houdt, kan hij/zij aan het eind van de morgen 30 minuten spelen. Wanneer een leerling zich niet aan een afspraak houdt, moet hij/zij een naamkaartje inleveren en verliest op die manier speeltijd. Zo kan een ieder zijn/haar eigen beloning verdienen.

 

 

 

Week 12

Jullie hebben het nieuws een poosje moet missen, maar vanaf deze week zal het weer wekelijks op de site staan.

De afgelopen weken hebben de leerlingen weer hard gewerkt in de klas. Het einde komt al langzamerhand in zicht. De methode voor technisch lezen is inmiddels uit en is vervangen voor het extra oefenen van begrijpend lezen. Uit de CITO toets bleek dat veel leerlingen dit toch nog wel moeilijk vinden.

Juf Fabien heeft al een aantal lessen gegeven op de dinsdag en dat heeft al veel mooie verhalen opgelevert. Zie voor meer info link De Schoolschrijver.

Er wordt ook hard gewerkt aan de weektaak en dat gaat steeds beter. ga zo door!

Ook hebben we de herdenking gehad van het Joods monument. ieder jaar een bijzondere herdenking, waarbij er dit jaar ook weer hele mooie gedichten zijn geschreven. Zie voor meer info link Herdenking Joods monument.

 

De beloningsposter is ook vol! Het rustig werken in de klas, waar het belangrijkste doel. Het is met ups en downs gegaan, maar het gaat de goede kant op. Als beloning heb ik getrakteerd op taart. Die was erg lekker volgens Lieke!

Om meer rust in de klas te krijgen wordt er weer gewerkt met de blokjes. Wanneer we aan het werk zijn staat het blokje op rood en wordt er stil gewerkt. Wanneer de leerlingen een vraag hebben, zetten ze het blokje op het vraagteken en loop ik langs om leerlingen te helpen. Rood betekent ook dat je een ander niet stoort tijdens het werken.

We zijn er nog niet, er is nog werk aan de winkel, maar we gaan ervoor!

 

Als de volgende belongsposter vol is, gaan we zwemmen. Ik hoop dat dit voor de zomervakantie nog gaat lukken!

 

 

Week 6 

 

LIO stagiaire

Hallo! Mijn naam is Lotte Hiddingh. Ik ben 24 jaar oud, woonachtig in Groningen en sinds maandag 6 februari LiO-stagiaire in groep 6 op BS De Kronkelaar. Ik zit nu in mijn laatste jaar op de PABO en dit is dan ook mijn eindstage; ik hoop komende zomer af te studeren! Naast het lesgeven en studeren, doe ik graag leuke dingen met vriendinnen, lees ik veel spannende boeken, bak ik regelmatig allerlei lekkers en speel ik met onze twee schatten van katten. Ik ben van plan er een leuk en gezellig halfjaar van te maken, hier op De Kronkelaar!

 

Voorstelling

Afgelopen dinsdag hadden we samen met groep 7 en 8 een voorstelling in de Molenberg.

De voorstelling werd gespeeld door muziektheatergroep het Houten huis. De titel was onbekend land.

Het was een prachtige voorstelling met veel ruimte voor eigen fantasie en mooie instrumenten. Over het algemeen vonden de meeste leerlingen het ook een mooie voorstelling.

 

Schoolschrijver

we zijn ook dinsdag begonnen met de Schoolschrijver. Fabien heeft verteld waar we de komende weken mee aan de slag gaan. Ook heeft ze de boeken laten zien die ze heeft geschreven en hoe je tot het schrijven van een boek komt. dat proces gaan wij ervaren met als resultaat een heel mooi eigen boek.

 

Creativiteit

De afgelopen week hebben we vogelhuisjes beschilderd. Binnenkort krijgen de leerlingen deze mee om hem thuis op een mooi plekje op te hangen. Daaraan gekoppeld hebben we mooie fantasievogels getekend en ingekleurd met ecoline. Vanaf maandag hangen ze op het raam.

 

 

Week 5

Hoera, de CITO toetsen zijn klaar! De resultaten worden begin maart tijdens de rapportgesprekken met jullie besproken.

 

Topotoets

Er is iets misgegaan met het meegeven van de topotoetsen. Daarom hebben de leerlingen een nieuwe meegekregen. Deze moeten ze leren voor woensdag 8 februari.

 

Stagiaire

Juf Lotte Hiddingh komt vanaf maandag 6 februari lesgeven in de groep. de komende week zal zij zich gaan orienteren en daarna neemt ze geleidelijk lessen van mij over. Juf Lotte is er tot aan de zomervakantie en is op de maandag, dinsdag en vrijdag op school.

 

De Schoolschrijver

vanaf dinsdga 7 februari is Fabien van der ham iedere week van 9.00 uur tot 10.00 uur in de groep om met de leerlingen verhalen te schrijven en te lezen. Van alle verhalen kiezen we de mooiste en hier wordt een boek van gemaakt.

Fabien is iedere dinsdag, in de hal, om vragen te beantwoorden en tips te geven. Schroom niet en vraag maar raak!

Voor meer informatie, zie de nieuwsbrief van 27 januari jongstleden en Eemsbode.nl

 

 

Week 3

Afgelopen week zijn we begonnen met de CITO toetsen. Inmiddels hebben we spelling en de DMT (drieminutentoets voor lezen) afgerond.

We hebben een start gemaakt met begrijpend lezen en volgende week gaan we verder met rekenen en woordenschat.

Het afnemen van de toets gebeurt in stapjes, niet alles in een keer, om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Naast de CITO toetsen was er ook nog tijd voor leuke dingen : de eerste gymles van meester Danny, extra tijd om wat voor jezelf te doen en KIVA. Nog een week volhouden en dan zijn we klaar en kunnen we weer verder met het gewone programma.

 

 

Week 2

De eerste week in 2017 zit er alweer op. Het was even weer wennen na twee weken luieren en genieten.

We zijn maandag direct weer flink aan de slag gegaan met een nieuwe weektaak. Uiteraard hebben we eerst uitgebreid verteld over de vakantie.

's Middags hebben we hoog gesprongen en wauw wat ging dat supergoed! Nouk en Paul waren de toppers, die zonder springplank, over 1.20 meter zijn gesprongen.

Dinsdag hebben we Trefwoord gedaan en hebben we gerekend met behulp van staafgrafieken. Met taal hebben we nieuwe themawoorden geleerd. Met het leren van deze themawoorden wordt de woordenschat vergroot.

's Middags hebben we ruimtetekeningen gemaakt. Donderdag hebben we een toets gemaakt van nieuwsbegrip en hethaling gedaan met rekenen en spelling.

's Middags met gym hebben we keepertrefbal gedaan, superleuk!

Vrijdag zelfstandig gewerkt en de weektaak afgemaakt.

Al met al zitten we weer aardig in het ritme en gaan we ons voorbereiden op de CITO toetsen voor rekenen, spelling en begrijpend lezen. We gaan daar volgende week mee beginnen in een rustig en relaxed tempo.

Vanaf dinsdag 17 januari hebben we iedere week gymnastiek van meester Danny. Gym op de maandag vervalt.

 

 

 

Week 51

De laatste schoolweek van het jaar 2016 zit erop! Wat is het jaar weer voorbij gevlogen en wat is er veel veranderd.

Een nieuwe naam en voor t eerst enkele groepen. BS De Kronkelaar begint al aardig vorm te krijgen, maar we zijn er nog niet. De komende jaren werken we toe naar een nieuw gebouw en daarbij een nieuwe visie. Al met al genoeg om naar uit te kijken.

De afgelopen week hebben we onze afspraken met elkaar besproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat we als groep goed op weg zijn.

Het verschil in de klas met het begin van het schooljaar en nu is duidelijk te zien. Een compliment voor alle leerlingen, zijn hebben hier immers met elkaar hard aan gewerkt!

 

 

Kerstmorgen

Donderdag 22 december hadden we een gezellig Kerstontbijt met elkaar. We hebben lekker gegeten en gedronken. Dank aan de ouderraad die dit mogelijk heeft gemaakt.

Na het Kerstontbijt hadden we de jaarlijkse Kerstquiz. Ook dit jaar was Daan de grote winnaar. Gefeliciteerd Daan en veel plezier met je Kerstbeker.

Na de quiz hebben we de film De Grote Vriendelijke Reus gekeken. Tussen de middag werden de leerlingen door mij getrakteerd op een lekker broodje knakwoorst. Sommige leerlingen hadden een lege broodtrommel mee en snapten er al niets van. 's Middags konden de leerlingen vrijspelen.

 

Kerstwandeling

Wat was het een sfeervolle Kerstwandeling. De tocht was mooi aangkleed met windlichtjes en onderweg kwamen de deelnemers peronages tegen uit het Kerstverhaal. Het plein was gezellig ingericht met vuurkorven. Al met al een geslaagde activiteit.

 

 

Afscheid juf Suze

Op vrijdagmorgen hebben alle groepen afscheid genomen van juf Suze. Iedere groep had een gedicht of lied om ten gehore te brengen aan juf Suze en haar man Harry. Ook had ieder groep een afscheidscadeau gemaakt. Wij wensen juf Suze veel geluk voor de toekomst!

 

 

 

 

                                   FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG 2017

 

Ik wens jullie hele fijne feestdagen en een goed en gelukkig 2017. FIJNE vakantie, geniet ervan!

 

 

 

 

Week 48/49 en 50

Door ziekte en computerproblemen is er een poosje geen nieuws geweest. Bij deze nog even het nieuws van de afgelopen 3 weken.

 

Kronkeldag

Het was een geslaagde eerste Kronkeldag. Alle groepen hebben hun best gedaan met zingen,dansen en nog meer. Groep 6 heeft het Kronkellied gezongen. De feestmuur met schoenendozen ziet er mooi uit. Al met al reden om volgend schooljaar er weer een mooie dag van te maken.

De kerststal is fantastisch geworden. Wat geeft het veel sfeer in de hal en op het toneel.

De leerlingen zijn er erg druk, maar heel enthousiast mee bezig geweest en het resultaat mag er zijn!

 

Sinterklaas

Wat hebben we een gezellig Sinterklaasfeestje gevierd. Een compliment voor alle prachtige surprises en mooie gedichten. We hebben het Sinterklaasganzenbordspel gespeeld en lekker veel pepernoten gegeten.

 

 

 

 

Kerstboomversiering

 

Tekeningen

 

 

Week 47

De afgelopen week zijn we druk bezig geweest met de schoenendozen en de Kerststal. DE leerlingen zijn enthousiast bezig geweest met knutselen, tekenen en papier macheen. De stal begint al aardig vorm te krijgen en de eerste schoenendozen zijn klaar.

Woensdag 30 november vieren we onze eerste Kronkeldag. Vanaf 13.00 uur laten alle groepen aan elkaar en belangstellenden zien wat zij hebben gemaakt en geleerd.

In de hal krijgen we een feestmuur met alle schoenendozen. De Kerststal zal dan ook onthuld worden.

Ook laten wij het Kronkellied horen. Al met al genoeg reden om woensdag een kijkje te komen nemen. Zoals gezegd, we beginnen om 13.00 uur!

 

De Kerststal

 

 

Schoenendoos

 

Week 46

De afgelopen week stond in het teken van de start van ons project "Ik vier, dus ik ben!"

Maandagmorgen hadden we de aftrap in de sporthal. 's Middags hebben we het gehad over welke feesten er zoal gevierd worden en bij welke religie het feest hoorde.

Daarna hebben de leerlingen een keuze gemaakt welk feest ze willen uitbeelden in hun schoenendoos.

Alle leerlingen van de school maken een schoenendoos met een feest en de dozen worden opgestapeld in de grote hal. Zo krijgen we een feestelijke muur!

Dinsdagmiddag zijn we begonnen met het maken van een groepsopdracht, namelijk een heuse Kerststal. De leerlingen werken samen aan de Kerstfiguren en de stal. Het begin is er en het belooft een fantastische stal te worden.

30 November is er de Kronkeldag en sluiten we het project feestelijke af.

Woensdag was er een invaljuf omdat juf Evelien ziek was. Donderdag was toetsdag, er was zowel een toets van rekenen als van taal. 's Middags hebben we estafette gedaan met onder andere matje schuiven.

Vrijdag zijn we verder gegaan met de rekentoets en ook was er een toets van verkeer. Na de pauze zijn we begonnen met het maken van de schoenendozen. Ook hebben we lootjes getrokken voor Sinterklaas.

De kinderen hebben inmiddels hun lootje en envelop met €6,00 meegekregen.

Volgende week gaan we weer verder met onze stal en schoenendozen.

 

Fijn weekend!

 

 

Week 45

 

De laatste weken richting de Kerst kruipen langzaam dichterbij.

De lampionnen zijn prachtig geworden. De leerlingen hebben er goed en enthousiast aan gewerkt.

Met taal en spelling werken we toe naar de toets. We herhalen de leerstof zodat de leerlingen met vertrouwen de toets kunnen gaan maken volgende week.

Met rekenen hebben we gewerkt met een lijngrafiek en staafgrafiek. Ook zijn we bezig om plussommen cijferend (onder elkaar) uit te rekenen.

Met tekenen zijn we bezig met het maken van een herfstboom met aquarelpotloden. Met Nieuwsbegrip hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van wisbordjes. Dit zijn bordjes waarop de leerlingen hun antwoord kunnen schrijven en weer uit kunnen vegen. Deze wisbordjes gaan we vaker inzetten bijvoorbeeld met rekenen en spelling.

Met gym hadden we een erg leuke les free running. Mooi om te zien hoe enthousiast de leerlingen zijn! Nouk en Paul kunnen al een salto maken WAUW!

 

Volgende week gaan we beginnen met ons project Ik vier, dus ik ben!

We gaan twee weken lang werken aan vieringen, religies en tradities. De opening wordt verzorgd door het IVAK komende maandag.

We krijgen twee keer ondersteunig van juf Els op de woensdag. De oevrige dagen werken we in de klas aan het project.

30 November wordt het project afgesloten met de kronkeldag. Op deze dag laten alle groepen zien wat zij hebben geleerd en gemaakt.

 

Voor het project ben ik nog op zoek naar schoenendozen en boeken over religies. Heb je wat liggen, neem het maandag even mee.

 

Fijn weekend!

 

 

De week van Sanne

We hebben een herfstboom gemaakt

We hadden donderdag 10 november met meester Danny frirennen.

We hebben geleerd dat als er 3 letters bijvoorbeeld eee, dan schrijf je bij de derde e puntjes.

We hebben de weektaak en ik vind dat er heel weinig meisjes zijn in de klas.

 

 

Week 44

De ouderraad heeft ons blij gemaakt met een extra budget voor de kieskast. Voor dit bedrag hebben wij o.a. spectro, pinquinspel, Spongebobspel, encyclopedie voor de jeugd en nog meer aangeschaft. namens de leerlingen en mijzelf hartelijk dank aan de ouderraad, wij waarderen dit enorm!

 

 

 

Week 43

De herfstvakantie is voorbij gevlogen en ook de eerste week werken zit er al weer op.

De afgelopen week hebben we een start gemaakt met het maken van de lampionnen. De leerlingen mochten zelf kiezen welke lampion ze wilden maken.

De groepen 6 t/m 8 zijn doorelkaar gehusseld. Altijd een gezellige activiteit om met elkaar te doen. Ook waren er ouders om te helpen. Hartelijk dank daarvoor.

Met geschiedenis zijn we begonnen met het hoofdstuk over de periode tussen 1700-1800, ook wel de tijd van de pruiken en hoepelrokken genoemd.

Met taal hebben we het gehad over t Kofschp x, dit is een middel om te helpen of er bij een werkwoord in de verleden tijd een d of een t wordt geschreven.

De eerste ontruimingsoefening is geweest, deze verliep zonder grote problemen. Het is voor de leerlingen belangrijk om te weten wat ze moeten doen bij een eventuele ontruiming.

Met gymnastiek hebben we gehockeyd en water en vuur gedaan. Met KIVA hebben we het gehad over groepsdruk. Wat doe je als er door een groep druk op je wordt gelegd om iets te doen wat je niet wilt. Volgende week gaan we hier mee verder.

Al met al weer genoeg gedaan en geleerd. Op naar een nieuwe week vol verrassingen. Fijn weekend!

Week 41

De eerste periode zit erop. Tijd voor een weekje uitwaaien in de herfstvakantie.

De afgelopen weken hebben we veel aandacht besteed aan de groep en groepsvorming. Daarbij gebruiken we o.a KIVA.

Afgelopen woensdag hebben de leerlingen geproost op het creeeren van een leuke KIVA school.

Uiteraard vergt dit tijd en zal het proces met ups en downs gaan. Hoe dan ook wij proberen met elkaar er het beste van te maken.

De Kinderboekenweek is ook alweer voorbij! Vrijdagmorgen heeft oma Arjan de gouden penselen en zilveren griffels uitgereikt.

Daan heeft de gouden penseel gewonnen en Danny de gouden griffel. beide van harte gefeliciteerd!

De overige leerlingen zijn ook enthousiast bezig geweest met hun illustratie en verhaal, ook dat verdient een compliment.

Na de uitreiking hebben de leerlingen voorgelezen aan leerlingen van groep 2. Mooi om te zien hoe goed ze dat kunnen! Super gedaan!

Het gewone programma schoot er hier en daar een beetje bij in, maar het heeft ook weer andere mooie momenten opgeleverd.

Nu dus een weekje vrij. Bijkomen van alle opgedane indrukken. Ik wens jullie een hele fijne vakantie. geniet ervan!

 

De week van Diesel

Deze week was de kinderboekenweek. het was leuk en er kwam een opa.

We mochten voorlezen. Het is bijna vakantie.

Er werd een gouden penseel gegeven en een zilveren griffel.

Voor iedere groep was er een. We moesten ook vragen maken.

 

 

Week 40

Nog een weekje en dan zit de eerste periode er alweer op. De afgelopen week stond een beetje in het teken van toetsen. We hebben de eerste toets gemaakt van rekenen. De leerlingen hebben deze naar tevredenheid gemaakt.

Ook de eerste taaltoets stond op het programma. Over het algemeen is ook deze toets voldoende tot goed gemaakt. Het benoemen van de woordsoorten vergt nog wat extra aandacht.

Met geschiedenis hebben we het hoofdstuk van de Gouden Eeuw afgesloten met allemaal een 9 of hoger op de toets. Super gedaan allemaal!! Ook aardrijkskunde heeft bij iedereen een voldoende opgeleverd. Ga zo door allemaal.

Dinsdag hebben we onze uilen van klei een mooi plekje gegeven op een houten schilderij. we hebben geverfd en getimmerd. Een aantal jongens zijn met een blauwe duim thuis gekomen. De resultaten hangen binnenkort in de gang.

Wat we verder nog hebben gedaan staat hieronder. Fijn weekend!

 

 

 

Voorlezen

De opa van Naomi, Opa Dopma, kwam afgelopen woensdag in de klas voorlezen. De Kinderboekenweek is begonnen en het thema is dit jaar Voor altijd jong1 Opa's en oma's staan centraal.

Opa Dopma heeft voorgelezen uit Abeltje. Wij willen bij deze opa heel hartelijk bedanken voor het mooie verhaal.

 

 

Gymles van meester Danny

Iedere maand hebben de leerlingen een gymles van meester Danny. Deze keer was het een badmintonles.

Het was een erg leuke les!

 

 

De week van Lieke

We hebben hard gewerkt. We doen ook weektaak.

We hebben de kinderboekenweek en dat is leuk.

We mogen soms op onze zitplekjes zitten om lekker te lezen.

Dat zit lekker en is ook fijn!

 

 

 

Week 39

Ook deze week is voorbij gevlogen. Afgelopen maandag hebben we met taal en spelling een herhalingsdag gehad. Vooral het benoemen van de woordsoorten: lidwoord,zelfstandig naamwoord,bijvoeglijk naamwoord en voorzetsel vinden de leerlingen nog erg moeilijk.

Met gym hadden we voor het eerst toestellen. De gymzaal is verdeeld in drie vakken. Deze keer hadden we een vak met handbal, touwen en kast.

De leerlingen worden verdeeld in drie groepen, twee onderdelen doen ze zelfstandig en een onderdeel met instructie en hulp van de leerkracht.

Dinsdag was alweer de laatste les van geschiedenis over de Gouden Eeuw. Met tekenen hebben de leerlingen prachtige uilen gemaakt met Oost Indische inkt.

Woensdag was de eerste topotoets en boektoets van aardrijkskunde. De resultaten volgen zo spoedig mogelijk.

Donderdag hebben de leerlingen met taal geleerd hoe ze een betoog kunnen houden met daarbij goede argumenten. Dus als uw zoon of dochter vraagt om verhoging van het zakgeld of een eigen hond dan weet u waar het vandaan komt.

Met gym hebben we het chaosspel gedaan en chaos was het! Maar wel erg leuk!

Vrijdag alweer de laatste dag van de week. Met verkeer hebben de leerlingen geleerd over voorrangsborden. Volgende week gaan we de les bespreken. Met stellen hebben we aan duo-schrijven gedaan. De leerlingen mochten in tweetallen samen een verhaal bedenken door om en om een zin te schrijven. Er zijn erg leuke verhalen uit voortgekomen. Op naar een nieuwe week. Fijn weekend!

 

Oproep Kinderboekenweek!

Woensdag a.s. begint de kinderboekenweek. Wij zijn nog op zoek naar opa's en/of oma's die woensdag 5 oktober in de klas willen voorlezen en vertellen over het leren lezen van vroeger.

Heb je een opa/oma die het leuk zou vinden, geef dit dan even door aan de juf.

 

 

De week van Yentl

De afgelopen week hebben we met rekenen breuken geleerd en nog meer sommen.

Met taal hebben we een betoog geleerd. Met spelling woorden met de ij en ei en ch en cht.

Met gym hebben we het chaosspel gedaan. Wij hebben ook leeskilometers. Ook hebben we de kieskast, dat is als we klaar zijn met de weektaak. Daarvoor krijgen we dan een sticker.

 

 

 

Week 38

Gelukkig was het de afgelopen een stuk aangenamer in het lokaal. De herfst doet zachtjes zijn intrede. De eerste kastanjes zijn alweer verzameld.

Maandag hebben we veel tijd en aandacht besteed aan spelling en taal. We hebben een nieuwe taal/spellingmethode. Deze vergt veel tijd en energie. De nieuwe versie is behoorlijk pittig en biedt leerstof aan die de leerlingen nog niet hebben gehad in de vorige groepen. We nemen rustig de tijd om de leerlingen deze stof eigen te maken. Immers haastige spoed is zelden goed!

Met gym hebben we slagbal gedaan. Hopelijk kunnen we binnenkort beginnen met de toestellen.

Dinsdag hebben we met rekenen gewerkt met de verhoudingstabel. Bijvoorbeeld hoeveel eieren heb je nodig voor 1 taart en hoeveel voor 120 taarten. 's Middags hebben de leerlingen prachtige uilen gemaakt van klei.

"s Avonds mochten we een aantal ouders begroeten op de informatieavond. Ik vond het een zinvolle en gezellige bijeenkomst. Bedankt voor jullie belangstelling!

Woensdag hebben de leerlingen met biologie een smaaktest gedaan. Gelukkig zaten er niet heel veel vieze dingen tussen en een dropje is natuurlijk altijd lekker!

Donderdag hadden we met rekenen een herhalingsles en met taal hebben we het gehad over de voorvoegsels ge-, on-, en her-. We hebben de betekenis van deze voorvoegsels geleerd en toegepast in zinnen. 's Middags met gym hebben we de blinde rups gedaan, een groepsspel waarbij vertrouwen een grote rol speelt en daarna trefbal.

Vrijdag was weer zelfstandig werkendag. ook hebben we het met verkeer gehad over de fietsstrook. na het vrije spelen hebben we nog een nieuw lied geleerd.

Fijn weekend allemaal!

 

 

De week van Laurens.

Het was een leuke week. We hebben hard gewerkt en veel gemaakt.

Veel gerekend, taal, spelling, schrijven en nog meer.

We zijn al heel ver, heeeeeeel ver en we leren veel.

In de pauze doen we leuke dingen. We doen ook leuke dingen met de juf.

Vrijdag mogen we iets meenemen van huis en daarna weekend. YES!

 

Groetjes Laurens

 

                         

 

Week 37

Wat was het afzien deze week, de temperatuur liep aardig op in het lokaal en dat kwam niet alleen van het harde werken.

Uiteraard hebben we het programma hier en daar aangepast.

Maandagmiddag met gym hebben we airhockey gedaan. Dit vonden de leerlingen erg leuk. Met rekenen zijn we verder gegaan met breuken en sommen met geld.

Dinsdag hadden we alweer de derde les met geschiedenis. het onderwerp is nog steeds de Gouden Eeuw. We hebben het gehad over schilders uit de Gouden Eeuw. Rembrandt van Rijn en Jan Steen waren twee beroemde schilders uit die tijd.

Dinsdagmiddag hebben de leerlingen een afdruk gemaakt van hun linosnede. De resultaten hangen in het lokaal.

Om de temperatuur iets te verlagen hebben we lekker genoten van een ijsje.

Woensdag heeft juf Evelien de eerste topoles gedaan en met biologie hebben we het gehad over tanden en kiezen. Ook hebben de kinderen genoten van een verkoelend waterspelletje.

Donderdag staat in het teken van nieuwsbegrip. Het onderwerp was deze keer De Paralympische spelen, een erg leuk onderwerp. 's Middags zijn we i.p.v gym lekker buiten gaan spelen.

Vrijdag, de week zit er al weer op! Heerlijk en rustig zelfstandig gewerkt, kieskast gedaan, met muziek het lied herhaalt en daarna gezellig ontspannen met een vrije keuze opdracht.

Al met al een prima week! Fijn weekend allemaal.

 

Week van Kyra

Het was een leuke week en ik heb veel geleerd. We hebben geknutseld en met rekenen was het heel makkelijk en leuk.

Maar spelling was wat moeilijker, het was wel leuk en grappig.

Het enige wat nog beter kan is dat het nog wat stiller kan in de klas.

Maar voor de rest is het heel leuk en ik ben blij dat Lieke en ik weer vrienden zijn.

Kyra

 

Week 36

Wat is de week weer voorbij gevlogen!

Het was een leuke en gezellige week, waarbij nog steeds de nadruk ligt op groepsvorming en het leren kennen van de organisatie.

Maandag zijn we begonnen met Kilometers lezen. Ieder boek/strip dat gelezen wordt, wordt omgezet in 25 kilometer. We zijn uiteraard begonnen in Wagenborgen en ik ben benieuwd waar we aan het eind van het schooljaar uitkomen.

Dinsdag hebben de leerlingen een linosnede gemaakt van een zonnebloem. Volgende week gaan we hiermee verder.

Woensdag was juf Evelien er! De eerste boeken van de bieb zijn weer meegenomen naar huis. Met biologie zijn we begonnen met het thema bewegen. Juf Evelien heeft op het bord een 3d animatie laten zien van het skelet.

Donderdag hebben we KanJam gedaan met meester Danny. Dit is een frisbeespel, erg leuk om te doen!

Vrijdag stond weer in het teken van zelfstandig werken en het afronden van de weektaak. We hebben 425 kilometer gelezen en zijn nu aangekomen in de buurt van Brussel.  Ook hebben we het Lied van iedereen geleerd en gezongen.

 

 

Lied van iedereen

Het is raar maar waar:

we zijn een hok vol

rare vogels bij elkaar.

 

We kwetteren en schetteren,

zo zijn we gebekt.

Onze veren die verschillen.

Wat we doen en wat we willen

maakt ons anders,

dat is leuk, dat is apart.

Elke vogel is uniek van wit tot zwart.

 

Raar is leuk,

bijzonder goed.

Je mag er zijn

zoals je doet.

 

Raar is leuk,

wie je ook bent.

Je mag er zijn

met jouw talent.

 

Het is raar maar waar:

we zijn een hok vol

rare vogels bij elkaar.

We kwetteren en schetteren,

zo zijn we gebekt.

Onze veren die verschillen.

Wat we doen en wat we willen

maakt ons anders,

dat is leuk, dat is apart.

Elke vogel is uniek van wit tot zwart.

 

 

Thomas heeft ook nog zijn belevenissen opgeschreven. Hieronder zijn verslag.

 

DE WEEK

Donderdag gymcarousel, dat was een leuke les van meester Danny.

Elke week moet je hard werken anders kan je niet spelen, maar iedereen wil natuurlijk spelen.

Vrijdag lekker de laatste dag van de week, maar ook weer hard werken. Na het harde werken lekker weekend. Lekker rust van school dus rust van al dat gewerk.

En dan gaan we alweer naar de derde week, dat gaat lekker snel!

 

 

Week 35

De eerste week in groep 6 zit er alweer op. We hebben een leuke en relaxte week gehad. Door middel van groepsspel en samenwerken hebben we de eerste stappen gezet om elkaar goed te leren kennen.

In zo'n eerste week komt er veel op de leerlingen af. Nieuwe groep, nieuwe juf(fen), nieuwe leerstof, nieuw lokaal enz.

 

Maandag hebben naast het vertellen van de vakantieverhalen een beetje gewerkt, een tekening gemaakt voor de verjaardagskalender en de onthulling van het nieuwe logo bijgewoond.

Dinsdag stond voor het eerst KIVA op het programma. KIVA is een handleiding voor het met elkaar creeren van een goede sfeer in de groep en op school. KIVA is het Finse woord voor leuk. Met elkaar proberen we het dit schooljaar leuk te hebben met elkaar. We hebben gesproken over respect en de leerlingen hebben hun wensen op papier gezet voor dit schooljaar.

Met geschiedenis zijn we begonnen met de Gouden eeuw en met rekenen zijn de eerste breuken aangeboden.

Woensdag stond juf Evelien voor de groep. Zij heeft samen met de groep met aardrijkskunde gewerkt aan hoog-en laag Nederland. De leerlingen hebben in een bak dit heel mooi en concreet weergegeven. Prachtig!

Donderdag hadden we voor het eerst gymnastiek. We hebben allerlei balspelen in groepsvorm gedaan. Nadruk lag hierbij op samenwerken en plezier!

Vrijdag staat in het teken van zelfstandig werken. De leerlingen krijgen een paar taken die ze zelfstandig kunnen maken. Ook is er nog tijd om de weektaak af te maken en met de kieskast te werken. Aan het eind van de ochtend is er nog even ruimte om de week gezellig af te sluiten met vrije keuze.

Al met al was het een plezierige week!