De Onderbouwd nieuwsbrief 1.

Wij gaan de komende weken werken over het thema Boeken/Post.

Deze woorden bieden wij aan bij het taalblok, met als basiswoord P E N.

Het zou fijn zijn als u de volgende woorden thuis ook met de kinderen gaat oefenen:

post – postbode – bezorgen – envelop – pen – potlood – krant – stiften – schrijven – lezen – postzegel - brief – boek - ansichtkaart – brievenbus – printen – computer – schrift

Wat kunt u ook thuis oefenen met uw kind?

Misschien heeft u nog wel post te versturen. Wat staat er op de envelop? De naam, het adres. Wat moeten we er nog opplakken? Ja deze postzegel! Neem uw kind mee naar de brievenbus voor een leuk en leerzaam uitstapje. Of bekijk de ontvangen poststukken eens samen. Stuur samen met uw kind een leuke kaart of een briefje naar oma of opa.

Ook gaan we oefenen met WIE WAT WAAR tijdens het lezen. Over WIE gaat het verhaal? WAT gebeurt erin het verhaal? WAAR gebeurt het?

Wat kunt u ook thuis oefenen met uw kind?

In de bibliotheek zijn leuke boeken te vinden. U kunt dan met uw kind het boek lezen en dan vragen over wie gaat het verhaal of wat gebeurt erin het verhaal.

Bij het rekenen gaan we oefenen met doortellen vanaf een bepaald getal tot aan 10 en tot aan 20 (voor groep 2). Met groep 1 oefenen we het tellen van 1 tot 10 of van 1 tot 20.

Ook hebben we met rekenen aandacht besteed aan de rangtelwoorden. Wat is het tweede huis? Wat is het vijfde huis?

Wat kunt u ook thuis oefenen met uw kind?

Op welk huisnummer wonen wij? Weet je misschien op welk nummer oma woont? Wat is het eerste huis in deze straat? Wat is het zesde huis in deze rij? Zullen we alle huizen eens tellen in deze rij?

SPELTIP:

Rol met de dobbelsteen. Welk getal is dit? Kun jij nu door tellen naar 10 of 20?

Voorbeeld: Ik gooi 3. Ik tel verder 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10!

Het aanbieden van al deze leerstof gaat op spelende wijs met onze leuke handpoppen. Misschien heeft u al eens de naam Tante Truus gehoord of Arie de letter kanarie. De hak en plak aapjes die woorden kunnen hakken en plakken.

Veel plezier en als er vragen zijn kunt u altijd bij ons terecht.

Juf Ans en Juf Ellen

Het volgende thema waar we over gaan werken is herfst / kinderboekenweek