Praktijkexamen fiets

Op 21-04-2015 was het weer zover, de bekende fietsexamen.

Met een aantal begeleiders, en natuurlijk de leerlingen gingen we naar Woldendorp.

Met de zon al hoog aan de hemel, was het een fantastische fietstocht.

Eenmaal in Woldendorp aangekomen, bij de plaatselijke Obs kregen de leerlingen de oranje hesjes uitgereikt.

De laatste instructies, aandachtspunten werden nog snel even uitgelegd.

De 1e fietst weg, tijd voor de begeleiders om te genieten van een heerlijk kopje koffie.

Als alle leerlingen terug zijn, maken we ons weer gereed om aan de terugreis te beginnen.

Ook nu is de zon onze vriend.

Rond half 11 waren we weer op school.

Nu maar hopen dat iedereen is geslaagd

In groep 7 doen de leerlingen mee aan het landelijke praktische verkeersexamen.

Voor Obs de Waarborg betekent dit dat de leerlingen op de fiets naar Woldendorp gaan.

In Woldendorp is een route uitgezet, die de leerlingen dan op de fiets moeten afleggen.

Onderweg in de af te leggen route zijn spionnen actief, die de leerlingen beoordelen.

Een voorbeeld is het zogeheten STOP bord, hier moet gestopt worden, doorrijden betekent een aantekening.