Rekenen oefenen?

Rekenen is een mooi leerstofgebied. Het is concreet, creatief, rijk, veelzijdig, praktisch, grijpbaar, ongrijpbaar, makkelijk, moeilijk en nog veel meer. Sommige leerlingen zijn er erg goed in en hebben er gevoel voor, anderen hebben er meer moeite mee en vinden het soms ook niet zo leuk. Het kan ook best moeilijk zijn. Sommigen worden er zelfs onzeker van. Jammer, want dat is natuurlijk nooit de bedoeling.

Voor rekenen is het belangrijk om de basisvaardigheden (tellen, plus, min, keer, delen, tafels ..) goed te beheersen. Hoe beter de basisvaardigheden worden beheerst hoe meer zelfvertrouwen het zal geven, hoe beter de rest zal worden gemaakt.

www.rekentuin.nl

Een manier om die basisvaardigheden te vergroten is het programma de rekentuin. De rekentuin is een programma op het internet waarop de kinderen met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord in kunnen loggen. Het sterke aan dit programma is dat het adaptief is. Het programma past zijn niveau aan aan de gebruiker. Zo oefent iedereen op zijn eigen niveau. Hierdoor blijft het een succeservaring en werkt het motiverend om te blijven oefenen.

In de klas krijgt iedereen de gelegenheid om dit programma wekelijks te oefenen. Een mooi programma om de basisvaardigheden van het rekenen te vergroten. Thuis is dit programma ook goed te oefenen.