Schoolbibliotheek De Bieblebieb

Kinderen die meer lezen, zijn beter in taal!

Daarom heeft de landelijke aanpak de Bibliotheek op school tot doel om het lezen op school en thuis te stimuleren.

Want “ïeder” kind houdt van lezen, alleen weten ze dat zelf nog niet.

Onderzoek toont aan dat vrij lezen en voorlezen een positief effect hebben op de ontwikkeling van de woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven bij kinderen.

Zo kunnen kinderen, die een kwartier per dag lezen, hun woordenschat al uitbreiden met maar liefst 1000 nieuwe woorden per jaar.

Genoeg reden om het dagelijks lezen op school, maar vooral thuis te stimuleren!

De Kronkelaar beschikt sinds 2016 over een volwaardige schoolbibliotheek. De schoolbibliotheek werkt samen met de bibliotheek in Delfzijl.

Iedere woensdagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur is de bibliotheek open voor de leerlingen van groep 5 t/m 8.

De leerlingen van groep 1 t/m 4 zijn op vrijdagmorgen aan de beurt vanaf 11.00 uur.

Kinderen ,vanaf peuterleeftijd die niet op school zitten, kunnen op beide dagen boeken komen lenen.

De kinderen krijgen een bibliotheekpas, deze blijft op school. Met deze pas kunnen ze per keer maximaal 3 boeken lenen. Iedere groep krijgt ook een groepspas om boeken uit te kiezen om in de klas te lezen.

Hopelijk lukt het ons met hulp van de Bieblebieb ieder kind te laten inzien dat lezen ontzettend leuk is!