SPAR Kort supermarkt steunt moestuin schooltuinproject.

Kinderen bewust maken van waar gezonde voeding vandaan komt. Dat is een van de doelen van het landelijke Schooltuinproject dat Spar sponsort. Spar bestaat dit najaar 80 jaar en in dat kader vindt de sponsoring plaats.

We hebben een moestuin-start-pakket aangevraagd bij de Spar en zijn aan de slag gegaan op 1 vierkante meter met zaden en een tuinboek voor kinderen. Nog net voor de meivakantie is de metertuin gevuld met tuingrond en potgrond. In de vakantie ben ik nog twee keer geweest om water te geven en het eerst resultaat is al zichtbaar. De spinazie, radijs en de slaplanten laten hun kopjes al zien. Nu de metertuin vrij houden van onkruid en dan maar wachten tot we kunnen oogsten.

De metertuin staat op de knikkerbaan bij de school. Neem gerust een kijkje.

We bedanken Erik en Marian van de Spar voor hun gezonde bijdrage aan dit project.

De Spar metertuin eind mei. We kunnen oogsten. Hoera.

Lekker radijsjes eten en spinazie. De oogst van de spinazie viel net in de vakantie. Meester Renzo en zijn vrouw hebben het geoogst, klaargemaakt en heerlijk opgegeten. We hebben even aan jullie gedacht toen het op ons bordje lag. Kinderen bedankt.

Enkele foto's van de tuin.