Spelling oefenen?

Een schooljaar bestaat  (m.b.t. spelling) uit 8 thema's. Elk thema bestaat uit 4 weken. In die 4 weken worden woorden aangeboden met een bepaalde spellingsmoeilijkheid. Deze woorden worden in de klas op verschillende manieren aangeboden en geoefend.

Het controle dictee bestaat uit 15 woorden. Bij 12 goed of meer wordt de leerstof voldoende beheerst. Ook wordt er een zinnen dictee afgenomen. Dit gebruiken we voor het controle dictee om te kijken of de kinderen de woordjes al goed beheersen. Daarna volgt herhaling of verrijking.

De meeste leerlingen hebben aan de basisoefenstof genoeg maar sommige leerlingen kunnen wel wat extra oefening en begeleiding gebruiken. In de klas wordt daar dan ook de nodige aandacht aan besteed om de leerstof eigen te maken. (extra controle, begeleiding, aandacht en oefening).

www.bloon.nl

De woorden worden in de klas ook geoefend op de computer. Elk kind oefent gedurende de week de woorden op de computer met het programma 'Bloon'. Bloon is een site waarop de kinderen met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord in kunnen loggen en de woorden op een hele simpele en heldere manier kunnen oefenen. Geen fratsen, toeters en bellen, gewoon oefenen zonder bijzaken. Het mooie is dat ik ook kan inloggen en zo de vorderingen van de leerlingen kan bijhouden in het logboek van de kinderen. Een mooi en simpel systeem. De kinderen hebben allemaal een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Hierdoor is het gemakkelijk om eventueel thuis ook de woorden te oefenen.