Terug

Stellen groep 7/8

 

Het is schaatstijd en daar hoort ook een stelopdracht over schaatsen bij. De opdracht was de volgende: Schrijf een verhaal over schaatsen, waarin jezelf een hoofdrol hebt. De onderstaande woorden moeten er in voorkomen. De gebruikte woorden moeten worden onderstreept in je verhaal.

 

noren, houtjes, slee, stempelen, tocht, winnen, vallen, fans, veters, ijsbaan, kanaal, vegen, slijpen, wak, medaille en stoel

We hebben er vijf uitgezocht. Dit is het resultaat.

 

 

 

 

Schaatsen Hallo, Ik ben Lars en ik heb leren schaatsen op houtjes en met een stoel. Ik ben nog nooit in een wak gevallen. M’n vrienden hebben noren, die heb ik niet. Gisteren was Lukas met zijn slee op de ijsbaan toen we gingen stempelen het was een lange tocht. Niemand kon winnen. Ik was ook heel vaak gevallen. Meester Renzo, die had mooie veters. Ik dacht huh waar zijn de medailles. Dat vond ik wel jammer. Vorige week zijn we naar een kanaal geweest genaamd, Damsterdiep daar waren ze aan het vegen en er stonden fans. EINDE.

Lars groep 7

 

SCHOOLSCHAATSEN Dinsdag 7 februari zijn we met school naar de ijsbaan geweest.

Ik was een paar dagen geleden op het ijs gevallen waardoor ik het niet lang volhield. Ik denk dat sommige kleuters wel een stoel nodig hadden, want soms vielen ze.Heel veel hadden noren aan maar ik draag altijd kunstschaatsen. Er was volgens mij niemand meer met houtjes. Shania had een slee mee voor haar broertje. XD. Er was ook een meisje in de kantine die haar schaatsen niet aan kreeg. Ze had namelijk hele lange veters.Toen de tocht begon stonden er heel veel fans aan de kant te juichen! Na 7 rondjes stempelen kreeg ik wel een beetje last van men rug. Over een kanaal zou ik het al helemaal niet volhouden. De baan was gelukkig wel goed geveegd. Volgens mij moesten mijn schaatsen ook geslepen worden, ze waren een beetje bot. Een jaar of 2 geleden was er ook een jongen in een wak gevallen. Dat vond ik best wel een eng idee. Jammer genoeg heb ik niet gewonnen maar ik heb wel een medaille gekregen! Deniss groep 8 School schaatsen Wij(c.b.s. en o.b.s.) gingen gisteren naar de ijsbaan.Ik en Yara gingen samen op onze noren schaatsen.Carmen kwam naar ons toe op haar houtjes. Toen gingen we samen schaatsen. Totdat Shania naar ons toe kwam. Ze vroeg:,,wil je Jayden op de slee trekken?”. Dat vonden we wel goed. Na een rondje kon je een stempel halen bij Marian Kort. Het werd een koude tocht. Jens was nog nooit op het ijs gevallen. Hij was op het ijs geduwd. Daniek haar veters zaten los.Voor dat we het ijs op gingen,gingen ze eerst de baan vegen. Toen ontdekte ze een wak in het ijs. Denise was vergeten om haar schaatsen te slijpen. Er was ook een jongen met een stoel. Hij viel er doorheen. Jens had veel fans. Uit eindelijk had Cody Kuipers gewonnen. Later viel hij in het kanaal. En dat was het.

Angela groep 8

 

 Kukuluuu zei de haan. Gaap zei Jannieke.Jannieke stapte haar bed uit en begon zich aan te kleden Ondertussen was mama Sylvia de krant aan het lezen. Op den duur kwam moeder bij de pagina waar alle schaatswedstrijden staan. OMG zei moeder. Jannieke kom nu naar beneden!!Jannieke stommelde naar beneden en vroeg: wat is er aan de hand. Nou … er komt een 11 stedentocht. Wat nee dat meen je niet, laat eens zien!Je hebt gelijk! Mag ik er aan mee doen please. Je weet dat het een lange tocht wordt hé. Ja dat weet ik!? Oke dan. Wanneer en waar is het zei moeder morgen om 11 uur in Leeuwarden.Dan mag ik wel opschieten om mijn noren te slijpen.Stap maar snel op de fiets dan zei moeder. Jannieke fietste naar de schaatsverkoper. Ben je er weer Jannieke?!Ja ik ga mee doen aan de elfstedentocht! Zo zo jij durft. De laatste die gewonnen heeft was Minne Hoekstra uit 1909. Tja….ik ben blij dat ik zelf mee mag doen. Zou ik je noren maar slijpen? Ja is goed. Hoeveel moet je ervoor hebben zei Jannieke. Aghh ik doe het wel voor niks. Nee joh ik betaal gewoon hoor zei Jannieke. Nee ik sta erop dat ik het gratis voor je doet. Nou …vooruit terwijl Hans(de schaatsenmaker) mijn noren sleep belde ik mama dat ik zo thuis kwam.Zo….ze zijn geslepen. Ik heb nog een tip voor jou. O nou graag. Tip 1 strik altijd je veters ja ik weet dat je dat al doet maar nog beter. Tip 2 pas op voor het wak. Tip 3 pas ook op bij het stempelen je kan bij het stempelen dat je een schaats tegen je aan krijgt. Nou bedankt ik zal het geruiken. Hoe is het met je broertje. Ja die schaats op het de ijsbaan nu en dan schaats hij op houtjes met onze tafel stoel. Maar hij vindt de slee leuker. Leuk man. Nou ik hoop dat je leuk gaat vinden en ik hoop dat je misschien gaat Winnen. Ja bedankt en tot ziens Hans. Ja is goed en niet vallen hé.Jannieke fietste naar huis. Hé mam, als ik win hé misschien krijg wel fans. De toekomst zal het wel leren.

Jannieke groep 7

 

 Een schaats rap

Ja, Jo, ik heb nieuw noren

Vroeger had ik houtjes en een slee

We hebben een tocht gedaan

Met stempels eraan

Er stonden fans voor mij erbij

Ik zei die medaille is voor mij

De andere gasten vallen

En die ballen

Mijn veters zitten los

Ik moet mijn schaatsen slijpen

Dat moet je ff begrijpen

Ik ga de tocht winnen

Dan is de buit binnen

Ook als is het over een kanaal

Ik ben van staal

Maar er is een wak

Ik val gelukkig niet als een bak

Ik kom op de ijsbaan

Ja het is gedaan

Ze vegen de ijsbaan

Er zijn zelf kinderen die de tocht met een stoel hebben gedaan

Voldaan, voldaan, voldaan enz.

Marco groep 8