Veilig en vlot

Vanaf kern 1 krijgt uw kind een boekje mee met allemaal woordjes en zinnetjes. Na elke kern moeten de kinderen 1 minuut lang zoveel mogelijk woorden kunnen lezen. De woorden van de kern staan dan allemaal door elkaar. Er staan in het boekje ook "snuffel"pagina's. Deze zijn te herkennen aan het pictogram met een hondensnuit. De woorden en zinnen op deze pagina hoeven de kinderen nog niet vlot te beheersen, maar zijn bedoeld voor extra oefening.

Het lezen van veilig en vlot woordjes is erg belangrijk voor het automatiseren van de letters. Vlot lezen is ook een belangrijke voorwaarde voor het begrijpend lezen. Wij willen jullie dan ook vragen om elke dag een paar minuten te besteden aan de veilig en vlot woorden. Herhalen is erg belangrijk, maar het moet wel leuk blijven. Niet dat het kind met tegen zin gaat lezen.