Verkeersexamen

Elk jaar weer een mooi moment, het verkeersexamen. Na al die verkeerslessen, oefeningen en proefexamens dan eindelijk het echte examen. Vorige week had groep 7 het theoretische examen. Van de 20 punten moesten ze er 13 halen en dat was iedereen gelukt, allemaal op dit onderdeel dus geslaagd. Het tweede deel is het praktische gedeelte. Dit werd afgenomen in Woldendorp. Ze hadden al veel ervaringen gehoord van groep 8, over de zogenaamde spionnen, waar je moet lopen, waar je moet stoppen, dat er wel eens kinderen verdwalen... Mooie grote verhalen die tot de verbeelding spreken. Heel goed, dat maakt het levendig. Groep 7 had er veel zin in.

Dinsdag 21 april: Een strak blauwe lucht, een fel zonnetje en een licht briesje… het perfecte weer voor een verkeersexamen! Op dinsdagochtend 21 april hebben de kinderen van groep 7 het praktijkgedeelte van het verkeersexamen gedaan. Met wel 5 begeleiders (!) zijn de kinderen op hun goedgekeurde fiets naar Woldendorp gefietst. Op het schoolplein van OBS de Woldrakkers kregen ze een opvallend oranje hesje met een nummer en vertrokken ze één voor één om het uitgestippelde rondje te fietsen. Langs de route stonden natuurlijk de toezichthouders verdekt opgesteld en hielden iedereen in de gaten. Door de grote oranje borden met pijlen te volgen wist iedereen de route, niemand is verdwaald! Na nog heel even op de wipwap gezeten te hebben zijn we via een prachtige toeristische route teruggefietst. Nu is het afwachten of iedereen geslaagd is… J Klik hier voor de foto’s van het verkeersexamen.