Kamp 2015, Lepelneus hangen

Woensdagochtend 3 juni gingen we dan eindelijk!! De bagage was ingepakt, de fietsen stonden op de kar en het uitzwaai-comité stond klaar. In een aantal auto’s hebben we de ouders, opa’s, oma’s, meesters, juffen en de andere kinderen uitgezwaaid. Met de auto’s zijn we naar Schoonloo gebracht en vanaf daar stapten we op de fiets naar het herinneringskamp Westerbork.

Iedereen was zeer onder de indruk van kamp Westerbork en in het museum waar we daarna zijn geweest. Er werd een erg mooi een verhaal verteld en door middel van een speurtocht hebben we het museum bekeken. Na het museum hebben we een broodje gegeten in de buitenlucht, want wat was het vanaf toen al mooi weer! Na het broodje, en natuurlijk wat snoepjes, begonnen we aan de grote fietstocht naar de kampeerboerderij. Na wat pauzes, twee valpartijtjes en een vermoeide juf Corien kwamen we rond 4 uur aan.

Het was een prachtige boerderij midden in het Noordlaarderbos waar wij ons prima zouden vermaken. Als eerste werden meteen de kamers ingericht en een kleine rondleiding gegeven door de vrijwilligers op de boerderij. Wat was er veel te doen!! Een volleybalveld, een voetbalveld, een gigantische schommel, een mooie hindernisbaan met klimtouwen en een grote zandbak. Na lekker even vrij gespeeld te hebben stond de nasi met saté van juf Agnes klaar. Dit ging goed naar binnen want we hadden toch wel wat honger gekregen van de lange fietstocht die middag.

Als avondactiviteit gingen we het spel ‘levend stratego’ spelen. Eerst nog even afwassen en de goede kleding tegen de teken aantrekken en de strijd kon beginnen! Het team van meester Roeland tegen het team van juf Agnes. En ja hoor, na al die jaren dat juf Agnes al mee gaat op kamp heeft meester Roeland voor het eerst gewonnen met 2-1!! Dit was een mooie afsluiter van de eerste vermoeiende maar hele leuke en gezellige dag.

De volgende ochtend moesten we alweer vroeg bij het ontbijt zitten want we hadden weer leuke activiteiten te doen vandaag. De eerste activiteit was een bezoek aan de oliemolen in Zuidlaren. We kregen hier een rondleiding van vrijwilligers die hier erg mooi over konden vertellen. Er waren zelfs nog een aantal kinderen die de koek meekregen die overblijft na het olie-slaan. Dit vonden de paarden vast erg smakelijk! Na het bezoekje aan de molen zijn we naar Aqua-laren gefietst, het zwembad in Zuidlaren. Daar hebben we de hele middag heerlijk gezwommen. Weer terug op de boerderij was er weer genoeg tijd om daar in de bossen te spelen of om even uit te rusten in de zon.

Rond 6 uur stonden er heel veel schaaltjes met ingrediënten op de eettafels. Dit was voor de wraps die de kinderen zelf konden vullen met wat ze lekker vonden. Even een gezonde maaltijd na al die snoepjes. Maar opeens was het toch wel erg gezellig rond de tafel van meester Roeland, want iedereen had een lepel aan zijn neus hangen!! Hoe iedereen dit voor elkaar kreeg weten wij als leiding nog steeds niet..

Na het eten kon iedereen zich klaar maken voor de twee avondactiviteiten, namelijk nogmaals ‘levend stratego’ (jaja juf Agnes ging de strijd weer aan!) en natuurlijk de bonte avond. Het ‘levend stratego’ ging weer erg leuk en sportief en toen het begon te schemeren kon de bonte avond beginnen. De presentatoren Brendan en Lars startten de bonte avond knallend en de leden van de jury zaten klaar om de acts te beoordelen! Goed voorbereide quizen en spellen, een erg energieke dans, goocheltrucs, grappige moppen, een ‘spook’-verhaal, een lied van groep 8 en natuurlijk de lepelneus-hang wedstrijd! De lepelneus-hang winnares van 2015 is geworden: Anne!! We zullen zien wie dit volgend jaar het langst kan volhouden… De bonte avond was erg gezellig! Helaas kwam er ook een einde aan deze drukke, leuke tweede dag. Iedereen lag snel op één oor en hier en daar hoorde je al snel wat snurkjes.

Op de laatste ochtend moesten we vroeg uit bed, dit lukte ook goed omdat meester Roeland en Gert al vroeg de kamers binnen kwamen met een stofzuiger. Tijdens het ontbijt was iedereen erg rustig, iedereen was moe en we gingen naar huis. Het inpakken van de spullen ging vlot dus was er nog wel even tijd om te spelen in het bos. Om 11 uur stapten we op de fiets en begonnen aan de lange fietstocht terug. Na een patatpauze in Zuidlaren konden we er weer tegen aan. Halverwege de tocht moesten we nog met het pondje het water over wat ook weer een beleving was. We namen gelukkig veel pauzes, want wat hadden veel kinderen, begeleiders, meesters en juffen een zere kont. Om half 5 kwamen we weer op school aan en kon iedereen weer een dikke knuffel geven aan de ouders!

Wij kijken terug op een heerlijk, gezellig en erg geslaagd kamp! Jullie ook?

Groetjes juf Ina, meester Roeland, Gert, juf Agnes en juf Corien