Terug 

Wandelen voor water


Woensdag 23 maart deed groep 7/8 mee aan ‘Wandelen voor water’. In het verleden hebben we hier ook wel eens aan meegedaan. De kinderen lopen dan 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Dit staat symbool voor de situatie van veel kinderen in ontwikkelingslanden die regelmatig grote afstanden moeten lopen om drinkwater te halen.

Voorafgaand aan dit project hebben we hierover een gastles gehad. Dit was erg leerzaam en het maakte de kinderen ook enthousiast om hieraan deel te nemen. Een paar dagen daarna kregen alle kinderen een blauwe rugzak. Die konden zij gebruiken om hun 4 flessen water in te doen. Deze tassen werden meteen versierd met stift.

Voor de wandeltocht konden de kinderen zich ook laten sponsoren. Van het opgehaalde geld kunnen sanitaire voorzieningen worden aangelegd en waterputten van worden gemaakt.

De bedoeling is om 6 kilometer met 6 liter water op hun rug te lopen. Dat is best een zware prestatie. Natuurlijk mogen de kinderen zelf bepalen of ze ook de volledige 6 liter meenemen. Ze kunnen de flessen ook gedeeltelijk vullen. Hoe dan ook, het zal woensdag een gezellige wandeling worden. De foto's en verslagen daarvan zullen z.s.m. op de site komen.   

 

Wandelen voor water 23 maart 2016

Zo’n anderhalve week geleden zijn we woensdagochtend op tijd vertrokken naar Appingedam alwaar ons een wandeling van zes kilometer te wachten stond. Niet zomaar een wandeling; nee een wandeling met zes liter water in flessen op onze ruggen. Best zwaar die rugzak. Toen we aankwamen bij sporthal Eelwerd werden we eerst als groep gefotografeerd door een professionele fotograaf. Daarna moesten we ons binnen melden en wachten in de grote sporthal op de opening en warming-up. De opening werd verricht door iemand van de rotary club. Tijdens deze opening werd het bedrag bekend gemaakt dat de kinderen bij elkaar hadden gesprokkeld door sponsoren te zoeken. 18.229,95 euro gaat naar een project in Sri-lanka.  

Na de opening konden we ons opwarmen voor de tocht onder leiding van een sportlerares. Groep 7 had wel zin in deze warming-up, maar groep 8 kon ik niet echt enthousiast krijgen voor de opwarming. Nou het was toch al warm genoeg in de sporthal dus zonder warming-up konden we ook wel van start.

Tijdens de wandeling werd er gezellig gekletst en we schoten prima op. Op ongeveer de helft van de tocht werden sommige rugzakken toch wel erg zwaar. Er werden dan ook wat flessen geleegd. Zo konden we weer verder. Tijdens de tocht kregen we een flesje water (nog meer…) en een appeltje. Als het weer een beetje had meegezeten hadden we even pauze kunnen houden, maar het had net geregend en overal was het dus nat. Daarom zijn we maar gewoon doorgelopen. Over de dijk langs het Eemskanaal dan nog langs de ijsbaan en zo weer terug bij Eelwerd. Daar stond een grote watertank van de brandweer  op ons te wachten waar we onze flessen in konden legen. Het grootste deel van de leerlingen heeft de wandeling met zes liter water op de rug volbracht dus er kon heel wat water in de tank gegooid worden.  De lege flessen mochten mee naar huis, maar konden ook worden ingeleverd. Het statiegeld ging dan ook nog naar de stichting Wandelen voor water.  

Vervolgens zijn we met de auto weer naar school gereden. Alwaar ons een verrassing wachtte. De moeder van Vera bracht een pan met warme knakworsten waar we met z’n allen van gesmuld hebben. Nogmaals bedankt hiervoor. Ook wil ik de ouders die hebben gereden en meegelopen bedanken voor hun inzet en hulp. Het was gezellig dat ze mee waren.

 Juf Ingeborgh en juf Ina

 

Gastles Wandelen voor water.

We gingen eerst naa de pauze in de klas. Juf Ina dat we naar groep 7\8 moesten met ons stoel .

Het was een mevrouw die kwam wat vertellen over wandelen voor water.

Deze loop doen we voor kinderen in sri lanka ze hebben seizoen dat het een week regent een een maand dat het heel droog is .

Daar voor gaan we met een rugzak lopen met 6 liter in de tas.

Ik hoop dat ik niet last van me rug ga krijgen.

Ik vond de gast les heel leuk en interessant.

Ik vond het wel zwaar lopen met zes liter .

Dit was mijn verhaal

gr iris .

 

Wandelen voor water 2016!!

We moesten heel vroeg op school zijn, al wel om half 8. Ik zat bij Vera, Laura en Rosalie in de auto. Toen we daar waren gingen we een groepsfoto maken. In een grote zaal ging iedereen mee doen aan een warming-up. Ik was al moe na die warming-up, ik had het smoor heet.

Daarna werd er bekent gemaakt wie een prijs had gewonnen met hun spandoek. De gene die ik het mooist vond werd niet gekozen..

Om half 9 gingen we op weg. Het was heel gezellig. Laura liep naast mij en we hadden dikke lol. Op het begin van de wandeling dacht ik dat het niet zo zwaar zou zijn 6 liter, maar dat viel dik tegen. We hadden ook zo’n mooi paard gezien, een witte met zwarte manen. Onderweg had ik een koekje mee die naar mozzarella pizza proefde. Laura had ook een stukje gekregen en ze wou de hele tijd meer. Het had ook geregend, maar niet zo lang en hard. Toen we op de helft waren kregen we een appel en een fles water. Even later liepen we over een dijk heen, we moesten over een stel paadje naar boven. Laura zei dat ze er op ging rennen maar dat deed ze toch maar niet. Bijna op het eind kwam Vera bij ons lopen.

Op het einde moesten we het water van onze flessen in een witte bak gieten. Als je daar mee klaar was moest je je flessen in een kar doen. Op school had iedereen 2 en een half worstje van de moeder van Vera gekregen. Behalve ik, want ik ben vegetarisch.

Laura gr. 7

 

Wandelen voor water 2016

We moesten al om half 8 op school zij. Dan kom ik net uit mijn bed. Toen gingen we om kwart voor 8 weg. Ik zat bij Milan, Björn, Tijmen en ik. We reden heen. We moesten even wachten en toen gingen we daar op een groep foto maken. En daarna gingen we naar binnen. En we moesten wachten in een gym zaal en ik kwam nog wat bekenden tegen. We kregen te horen hoe veel geld we op gehaald hadden. en toen gingen we een warming up doen. Dat was wel leuk en grappig. Daarna gingen we lopen.

In het begin was het best zwaar. Ik liep de hele tijd met bas en we kregen uiteindelijk een idee voor de tas te dragen, en dat lukte ook wel. Het was in het begin saai maar bas en ik vermaakte ons wel. We liepen eerst door een woon wijk, en daarna ik het bos. Dat was leuk wandelen. Toen er regen kwam zijden bas en ik regen regen kom hier heen ga maar weg als ik het zeg. En dat gebeurde ook. We gingen lans een pauze van een seconde. Dat was jammer maar daarna gingen we op een dijk lopen en bas en ik liepen steeds te snel. Van Juf moesten we wachten dat deden we ook en dan weer snel en dan weer wachten. We waren er al bijna. En ik liep nog steeds met bas. We liepen door een tunnel en bijna de hele klas gillen. En toen gingen we langs paarden. We waren er bijna. We liepen door het bos en toen waren we er. Flessen legen en weer naar school.

Gr Matthijs groep7

 

Wandelen voor water - Gastles

We kregen een gast les van een mevrouw die bij Hunze en aas werkte . ze kwam vertellen dat we met zes liter water op onze rug moesten lopen en zes kilometer. We doen dat omdat kinderen in Sri Lanka dat ook moeten .

omdat ze daar geen water in de buurt hebben ze hebben slechte wc en een geen douche . daarom halen we geld op met sponsoren. die geven dan geld voor die kinderen en mensen zodat ze ook een douche een wc en schoon water krijgen .als hun zich moeten wassen dan kan dat heel gevaarlijk zijn want er zitten vaak slangen.

Dit was mijn verslag van wandelen voor water van wesley